23 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Kurumlar arası Valilik Kupası Voleybol Turnuvası 12 Haziran 2013 Çarşamba günü yapılan final müsabakaları sonrasında kupalar sahiplerini buldu.


Final müsabakalarında Açık Cezaevi Müdürlüğü şampiyon olurken, Niğde Belediyesi ikinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü üçüncü ve Faik Şahenk Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi dördüncü oldu. Maçın bitiminden sonra kupa törenine geçilerek sezonun son şampiyonu Açık Cezaevi kupasını Vali Âlim Barut’un elinden aldı.


Kupa töreninde dereceye giren kurumlara katılım belgesi, Başarı Belgesi ve kupaları başta Vali Âlim Barut olmak üzere Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Özel İdare Genel sekreteri Ali Nebol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Çiğdem Emlek, Açık Cezaevi Müdürü Murat Yılmaz, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Peşin ve Voleybol İl Temsilcisi Yusuf Biltekin verdiler.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Kurumlar arası valilik kupası voleybol turnuvası ödül töreni ile ilgili açıklama yaptı; Her yıl geleneksel olarak organize edilen kurumlar arası Valilik kupası voleybol turnuvasına bu yıl 23 kurumun katıldığını ve final müsabakalarının ardından kupaların sahiplerini bulduğunu söyledi. Bu faaliyetlerin ilimizde spor kültürünün zenginleştirmesinde, sporun sevdirilmesinde, sporun gelişmesinde, kalkınmasında ve spor yapan insan sayısının artmasına çok büyük katkı sağlamıştır. Voleybol turnuvasında çekişmeli maçların oynandığını, yerel lige katılan takım sayısının arttığını, önümüzdeki sezon voleybol federasyonu liginde Niğde takımlarının mücadele edeceğini söyledi. Bu güzel gelişmeler ilimizde voleybolun geldiği noktayı en güzel şekilde ifade etmektedir diyen Turhan; Bu tür turnuva ve şenliklerin devam edeceğini bildirerek turnuvaya katılan tüm kurumlara ve bütün sezon boyu maçları takip eden cefakâr, vefakâr seyircimize teşekkür etti.






















Editör: TE Bilişim