Bor İlçesi voleybol dalında bayanlar 2. Lig ve 3. Lig’de iki takımı var. Bir ilçe için bu durum büyük şans. Borlular,  hatta Niğdeliler artık hafta sonlarını voleybol izleyerek geçirecek.

 Geçtiğimiz yıllarda Bor Ömürpen Şekerspor’un maçları ilçeye bir heyecan getirdi.  Sosyal faaliyeti son zamanlarda iyice düşen ilçemize 2. Ligde ki Bor Ömürpen Şekerspor’un yanına bir de 3. Lig temsilcimiz Bor Belediyespor eklendi.

Voleybol takımlarımıza başarılar diliyoruz, güzel maçlar izlemeyi umut ediyoruz.

Ama bir de İlçemizde yıllardır süre gelen Futbol olgusu var.

1980’li yıllarda çok heyecanlı ve bol seyircili Kaymakamlık Turnuvası bir şölen gibi geçerdi. Ardından kısa süren ama unutulmaz  3. Lig macerası yaşadık.

Son birkaç yıldır ise Niğde Amatör Ligde mücadele eden Bor Belediyespor Futbol Takımı vardı.

Bor  Belediyesi meclis kararı ile  Futbol Takımına bütçe ayırır. Nadiren küçük sponsor desteği alır.    Sezon boyunca amatör lig de,  gelene 5, gidene 9 atar şampiyon  olarak sezonu tamamlar. Sıra yükselme maçlarına gelir. Gruplar arasındaki maçlardan da lider çıkar ama Bal Ligine yükselme maçında Niğde Belediyespor’a hep toslar.

Son iki yıldır aynı durum. Bu yıl duyumlarımıza göre futbola ayrılması gereken bütçe azalmış.  Bor Belediyesinin Voleybol ve Futbol takımlarının Başkanı Fikret Daş, her ne kadar “Futbolda da varız” dese bile, futbol çevrelerinden öğrendiğimize göre kendilerine gösterilen bütçe, ilgi, alaka azalmış.

Geçtiğimiz senelerden edindiğimiz intiba, Bor Belediyespor takımının sadece Niğde Amatör ligde kalması istendi, Bölgesel Lig hayal dahi edilmedi. Niğde Belediyespor ile mücadele edebilecek bir takım oluşturulmadı. Son iki yıl birbirinin kopyası bir sezon izledik, yaşadık.

Gönül isterdi ki, Voleybol dalında Ömürpen Şekerspor alsın başını gitsin. Futbol da da Bor Belediyespor Bal Ligine asılsın. Ama  olsun, bir ilçe den böylesi iki takımın çıkması da  bir zenginlik, heyecan.

Voleybol,  Bor İlçesi için henüz yeni bir spor.

Seyirci açısından  Bor Belediyespor Futbol Takımı  ve Niğde Belediyespor maçı farklı oluyor. Bor Belediyespor  Aksaray veya Ereğli takımı ile yapılan maçlarda farklı olur.  Futbol, voleybol gibi değildir. Futbol anlaşılmayacak kadar farklıdır.  Bu farkı en son Beşiktaş – Niğde Belediyespor eşleşmesi ile yaşadık. Futbol voleyboldan daha fazla  kişinin gönlünde, beyninde  yer alan bir sektör.

Niğde Belediyespor bu sezon şampiyonluk için asılıyor. Umarız başarılı olur. Başarılı olduğunda Bölgesel Ligde Niğde’yi temsil edecek en favori takım Bor Belediyespor futbol takımı olacaktır.

Kulüp Başkanı Fikret Daş’ın sözü ile tamamlayalım, Başkan Daş diyor ki “ Bor voleybol da varsa, Futbolda da var olacaktır

Umarım sadece temenni değildir.