Bor İlçesinde sportif faaliyetlerde geçtiğimiz hafta yoğun bir etkinlik yaşandı.

Haber: Burcu ÇOPUR


Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Kaymakamlık Voleybol Turnuvası yapıldı. Gelenekselleşmesi düşünülen 1. Kaymakamlık Voleybol Turnuvası 7 – 24 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Yapılan maçlar sonucunda Final maçı geçtiğimiz gün yapıldı.


KAYMAKAMLIK KUPASI GELENEKSELECEK


1 Kaymakamlık Voleybol Turnuvasının ilk dört içine giren takımların final maçlarını İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Garnizon Komutanı İkmal Kd. Alb. Fatih DAĞLI, Gençlik Spor İlçe Şube Müdürü Ömer SOLAK, İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN ve taraftarlar izledi.
Milli Eğitim İlçe Koordinatörü Beden Eğitimi Öğretmeni Emrah ÇALGIN’ın organizasyonu ile gerçekleşen turnuvaya 9 takım katıldı. 17 gün süren müsabakaların ardından 24.04.2014 tarihinde yapılan final maçı ile kupalar sahiplerini buldu.

7 Nisan 2014 tarihinde başlayan müsabakalar 24 Nisan 2014’te yapılan 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncülük maçları ile tamamlandı.

100. Yıl spor salonunda Bor Atatürk Anadolu Lisesi ve Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçın sonucu: Bor Atatürk Anadolu Lisesi 3- Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi-2 olarak gerçekleşti.

Atatürk Anadolu Lisesi bu sonuçla 3’üncü olurken, Toki Anadolu Öğretmen Lisesi 4’üncü oldu.

Finalde ise Atatürk Ortaokulu ile Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi karşılaştı. Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi Bor İlçesi kurumları ve personellerini Kaymakamlık Kupasını almaya hak kazandı.

Atatürk Anadolu Lisesi 3-2 Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi

Atatürk Ortaokulu 1- 3 Bor Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi

Bu sonuçlara göre;

Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi’nin birincilik ödülünü İlçe Kaymakamımız Abdullah KÜÇÜK, Atatürk Ortaokulu’nun ikincilik ödülünü Garnizon Komutanı İkmal Kd. Alb. Fatih DAĞLI, Atatürk Anadolu Lisesi’nin üçüncülük ödülünü okul adına Gençlik Spor İlçe Şube Müdürü Ömer SOLAK’a İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN, Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi’nin dördüncülük ödülünü de Toki Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Fatih UZEL tarafından verildi. Takımlara Katılım belgesi ve madalyalarda verildi.

BOR’DA SPOR ŞENLİĞİ

Yine Bor İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan Spor Şenliğinde yaklaşık 200 öğrenciye katılım sertifikaları verildi. 60 Başarılı öğrenciye Madalya verilirken, katılan bütün sporcu öğrencilere şapka hediye edildi.


Çocukların sporla tanışması, spora teşvik edilmeyi amaç edinilen etkinlikte çocuklar hem eğlendi hemde spor yapma imkanı buldular.


BOR’DA SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ


Diğer Yandan Bor İlçesi Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapılacak. 27 Nisan 2014 Pazar Günü 10:30’da başlayacak yürüyüşün toplanma alanı Bor 100. Yıl Stadyumu olacak.


İlçe Sağlık Müdür Dr. Abdullah Bircan konu ile İlgili yaptığı açıklama da; Günümüzde dünyanın hemen hemen tüm bölgelerinde obezite artmakta, bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil,çocukları ve gençleri de etkilemektedir. Kalp ve damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, bazı kanser türleri, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların oluşmasına, yaşam kalitesinin azalmasına ve ölümlere yol açan obezite, sadece küresel boyutta bir halk sağlığı problemi olmakla kalmayıp, ülke ekonomilerine olumsuz yönde etki eden bir unsur olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Obezite, ülke ekonomilerini doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Obezite ile ilgili sağlık harcamaları gelişmiş ülkelerde tüm sağlık harcamalarının %2-7'sini oluşturmaktadır. Obezitenin en önemli nedenlerinden olan dengesiz beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği,tütün kullanımına bağlı meydana gelen sağlık sorunlarından sonra önlenebilir ölümlerin ikinci en sık nedenidir.


Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam beklentisi içindeki 21. Yüzyıl insanı için, obezitenin önlenmesinde hareketli yaşam çok büyük bir önem taşımaktadır. İlimizde koruyucu sağlık hizmetleri uygulamalarını yürütmekte olan Kurum olarak sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda konusunda toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlamaktayız.


Sağlık Bakanlı, Halk Sağlığı Kurumu Tarafından 2014 yılı Sağlıklı Yaşam yılı ilan edildiğinden sağlıklı yaşam için hareketin önemine dikkat etmek için düzenlemiş olduğumuz bu etikinliğimize katılımınz için teşekkür ediyor,hepinize bol hareketli ve sağlıklı günler diliyorum”dedi.














Editör: TE Bilişim