Bor İlçe Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “ Sağlık için hareketli yaşam yürüyüşü” yapıldı.

Haber: Selim GÖKEL


 


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obeziteye dikkat çekmek için  2014 yılını “Hareketli Yaşam “ yılı ilan etti. Bu faaliyet kapsamında ilçemizde  İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Hareketli Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

İlçemiz 100. Yıl Stadyumunda düzenlenen yürüyüşe, İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Bircan, Malmüdürü, Musa Kaya,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Solak,  İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi personeli katıldı.

 Etkinlikte; yürüyüş, tempolu koşu, ısınma ve  gerdirme hareketleri yapıldı.  


Etkinlik sonunda Bor İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Bircan günümüzde obezetinin yetişkinler yanında çocuk ve gençlerde de  artmakta olduğunu belirtti. Dr. Bircan;
Obezite, ülke ekonomilerini doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Obezite ile ilgili sağlık harcamaları gelişmiş ülkelerde tüm sağlık harcamalarının %2-7'sini oluşturmaktadır. Obezitenin en önemli nedenlerinden olan dengesiz beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği, tütün kullanımına bağlı meydana gelen sağlık sorunlarından sonra önlenebilir ölümlerin ikinci en sık nedenidir.     Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam beklentisi içindeki 21. Yüzyıl insanı için, obezitenin önlenmesinde hareketli yaşam çok büyük bir önem taşımaktadır. İlimizde koruyucu sağlık hizmetleri uygulamalarını yürütmekte olan Kurum olarak  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda  konusunda toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlamaktayız."dedi. 


İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Bircan açıklamasının devamında;     Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Kurumu tarafından 2014 yılı Sağlıklı Yaşam yılı ilan edildiğinden
  sağlıklı yaşam için hareketin önemine dikkat etmek için böyle  bir etkinlik düzenledik, etkinliğimize katılan protol üyeleri, meslektaşlarım ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum."diyerek bundan sonra bu şekilde etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.




Editör: TE Bilişim