İl Genel Meclisi Mart Ayı olağan toplantıları başladı. Meclis Mart ayında yapacağı beş bileşimin her birinde farklı bir ilçede toplanacak. İlçe halkının sorunları masaya yatırılacak.


İl Genel Meclisi Mart Ayı olağan toplantıları başladı. Geçmişten günümüze rutin olarak İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantılar, Mart Ayı’nda her gün farklı bir ilçede yapılacak.

İlk toplantı Bor İlçesi Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit İl Genel Meclis Toplantılarının Mart Ayı içinde her gün bir ilçede yapılacağına ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti; “Bilindiği üzere meclisimiz her ayın ilk beş günü rutin olağan toplantılarını yapmaktadır. Bugüne kadar toplantılarımızı meclis binamızın toplantı salonunda yapılmaktaydı. Meclis üyesi arkadaşlarımızın görüşlerini alarak 2012 yılı Mart Ayı olağan toplantılarının her bir bileşimini farklı ilçelerde yapmayı planladık. İlk toplantımızı da Bor İlçemizde gerçekleştirdik. Bu vesile ile Bor İlçemizde kardeşlerimizle bir araya geldik,  sorunlarını dinledik ve hasbihal ettik kendileriyle. Sırasıyla Mart Ayı toplantılarımız Ulukışla, Çiftlik, Çamardı ve Altunhisar İlçelerimizde devam edecektir” dedi.

 

İl Genel Meclisi’nin Bor İlçesinde yaptığı toplantıda şu gündem maddeleri karara bağlandı;

Niğde, Çiftlik İlçesine bağlı Çınarlı Köyünde L33d07a1c pafta, 3 nolu parselde kayıtlı toplam 28 bin 924 metrekare alanda 5543 sayılı İskan Kanununa göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından konut amaçlı çizilen Mevzii İmar Planının onaylanıp, onaylanmayacağı konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu görüşüldü.

Meclis toplantısının ardından Bor Kaymakamı Muammer Balcı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat meclis üyelerine hitaben birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar İl Genel Meclisi tarafından yapılan bu uygulamanın memnuniyet verici olduğunu kaydederek toplantıların bir araya gelme vesilesi olduğuna vurgu yaptılar.

 

İl Genel Meclis üyeleri de sırasıyla Bor Kaymakamı Muammer İnce ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ı makamında ziyaret ettiler.

 


 

Editör: TE Bilişim