MHP’nin seçimlerden bu yana süren Niğde’deki uzun süren suskunluğu bu gün İl Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Hakan Er ‘in basın toplantısı ile son buldu.

MHP’ Niğde ve Bor’da hareketlendi…

MHP’de Niğde Merkez ve İlçe Kongre tarihlerinin belli olması ile İl Başkanlığına aday olduğunu Cumartesi günü yaptığı basın açıklaması ile belirten İş adamı  Hakan Er dikkatleri MHP’ye çekti.


İl Başkanlığında yapılan basın toplantısına halen İl Başkanlığı görevini yürüten Şakir Sevdi ilk konuşmayı yaptı. Başkan Şakir Sevdi birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında merkez ve ilçelerin kongre takvimini açıkladı. Kongre sürecinden partisinin güçlenerek çıkacağını ve önümüzdeki yerel seçimlerden MHP’nin zaferle çıkacağını belirten Sevdi’den sonra İl Başkanlığına adaylığını açıklamak üzere Hakan Er konuştu.


İl Başkanlığı binasının dışına kadar oluşan kalabalık partililere yaptığı konuşmasında katılımcılara teşekkürlerini ileterek başlayan Hakan Er açıklamasın da şöyle dedi.

 

"Türk Siyasetinde Türk Milliyetçiliğinin, yegane temsil yeri olan Milliyetçi Hareket Partisinin , gönüllü neferi olarak partimize hizmet etmeye en ulvi bir gaye telakki ettim. Bu güne kadar yürüttüğüm çabanın yeterli olmadığının kanaatindeyim. Partimizin güzide delegelerinin ve partimize gönül vermiş büyüklerimizin teşvikleri ve yüreklendirmeleri sonucu, partimizin İl Başkanlığına aday olmayı vicdani bir vazife kabul ederek bu gün huzurlarınızda il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

“MHP Sıradan Bir Parti Değildir”

Milliyetçi Hareket Partisi sıradan bir parti değildir. Partimiz Alpliğin ve erenliğin öğretildiği ocaklardan yetişerek gelen dava neferlerinin sevdalarını icra etmek için yönetime talip olanların toplandığı mukaddes bir çatıdır. Bu noktadan bakıldığında Milliyetçi Hareket Partisi muazzam gelenekleri olan kurumsallaşmış, bir siyaset okuludur.

 

Ülkücülerin Başbuğu Alpaslan Türkeş önderliğinde 1969 -1997 yılları arasında büyük fedakarlıklar ve çilekeşle yoğruldukları uğrunda göz yaşlarını ve terlerini akıttıkları en temel emanetleri olan Milliyetçi Hareket Partisine hizmet etmek büyük bir şeref , şeref olduğu kadar da emanete sadakat göstermektir. Bu noktadan hareketle biz makam sevdalısı değiliz. Milletimizin hizmetkarlığına başbuğumuzun emaneti nin korunmasına talibiz.

 

Türk Milletinin güç kaynaklarından biride, vahdet yani birlik düşüncesidir. Partimize hizmet etmiş aksakallıların, orta yaşlıların ve gençlerin uyumlu birliğine ihtiyacımız vardır. Büyüklerimizin tecrübelerinden, gençlerimizin de dinamizminden istifade etmek istiyoruz.

Benliği bir kenara atıp biz olma düşüncesini yaşatmak istiyoruz. Bu vesile ile, partimizin temel ilkelerinin ön planda tutulduğu, istişare etme fikrinin benimsendiği, bir yönetim gerçekleştireceğiz. Kimsenin  kimseye üstünlüğü olmadığını, üstünlüğün hizmetle doğru orantılı olacağı bir idari yapı hedefliyorum.

 

Milliyetçi Hareket Partisini, Niğde’ye bulunduğumuz durumdan daha yukarı nasıl çıkartılabiliriz hesabını yapmaya mecburuz.

“Kadınlarımızın manevi ve icra güçlerini partimize yansıtacağız”

 Bu vesile ile AR-GE çalışmalarına önem vermeliyiz. Teknolojinin gelişmelerinden, ve ilmin nimetlerinden sonuna kadar istifade etmeliyiz. Üniversitelerimizin değerli ilim adamlarından, istifade etmek için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermeliyiz. Onların problemlerinin çözümünde de gerekli fedakarlığın içerisinde olmayı asli bir görev sayıyorum.

Kadınlarımızın manevi güçlerinin, sevgi güçlerinin ve icra güçlerinin, partimize yansımasını istiyoruz. Bu vesile ile yönetimimiz de kadınlarımıza daha fazla yer verme düşüncesindeyiz. Zira biliyoruz ki her annenin dizinde bir “ Fatih” büyür.

 

Esnaflarımızın- İşçilerimizin emekten gelen güçlerinin desteğini almak istiyoruz. Onlarla gönül köprüleri kurarak partimize teveccühlerinin artması için samimi bir gayretin içinde olacağız. Sıradanlık ve tekelcilik fikrinden uzak, kurumsal bir işleyiş hedefliyoruz. “Ben dedim olacak, Ben yaptım oldu” fikrinin başarıyı getirmediğinin hepimiz bilincindeyiz.


“Ahmet’in , Mehmet’in Değil Partimizin İlkeleri emrinde olacağız”

 Bunun için “Teşkilat” ne der fikrini hakim kılacağız. Alınan kararların payandası parti teşkilatımız olacaktır. Ahmet’in , Mehmet’in emrinde değil, partimizin ilkeleri doğrultusun da, milletimizin emrinde bir yönetim hedefliyoruz. İstişareye ve eleştiriye sonuna kadar açığız. El uzatana elimizi, yol gösterene gönlümüzü amade kılacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

 

İşaretiniz emir, refakatiniz şeref, teveccühünüz bizler için onur dur. İlham kaynaklarını Orhun Kitabelerine dayandıran, ruhunu Orhun’un kaynağından ve Hira Dağından kandıran, içindeki ateşi Dandanakan, Malazgirt, Mercidabık, Mohaç, Dumlupınar la harlayıp uyandıran Türk Milliyetçiliği Ülküsünü, Demirkazık Dağında, Emen Ovasında, Melendiz Dağında, Misli Ovasında yeniden şahlandırmak en büyük ülkümüzdür.

 

Hepinizi Saygı ve Hürmetle Selamlarım, Allah bizim ve milletimizin bahtını açık etsin” dedi.

Konuşmasının ardından partililerle tek tek görüşerek hal hatır soran  Hakan Er kongre sürecinde desteklerini istedi.

 

MHP Bor’da hareketlilik…

MHP’de Bor İlçe Kongresi 12 Şubat tarihinde yapılacak. Henüz resmen açıklamamasına rağmen halen görevde olan İlçe Başkanı Mustafa Tecimer’in önümüzde ki kongre de tekrar aday olmayacağı belirtiliyor.

Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, önümüzdeki haftalar da  Bor İlçemizden 3 MHP yöneticisinin İlçe Başkanlığı için adaylığını basın açıklaması ile duyuracakları tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim