Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan Niğde Belediyesinin cevaplaması üzerine çeşitli sorular sormuş ve cevaplarını da Borhaber.net ile paylaşarak yayınlamıştı. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta Niğde Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısını yaptı ve toplantının en sonunda Başkan Emrah Özdemir bu konuyu ele alarak yorum yapmadan bir duyuru okudu. 

Duyuruya bu soruları ve cevapları yayınlayan  Borhaber.net bu duyuruyu üzerine alındı ve bu konuda " Duyuru mu, Uyarı mı?" manşeti ile haberleştirmişti. (Burada Tıklayın) Ve :  " Borhaber.net hukuk çerçevesinde, ticari kaygıları olmadan, toplumu ilgilendiren konularda bağımsız ve bağlantısız haberler, yorumlar yapmaya devam edecektir." demiştik.  İlgili bütün haberler aşağıda


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in bu duyurusuna CHP'li Meclis Üyesi Erdal Aydoğan'dan hemen açıklama geldi. 

Meclis Üyesi Erdal Aydoğan'ın açıklaması aynen aşağıda; 

HİÇ ÜZERİME ALINMADIM !!!

- Çünkü Belediye Meclisi Üyesi Adayı olma kararı alırken “ TİCARİ” bir kazanç ederim düşüncesinde olmadım.

- Bu kararı almamın tek nedeni Niğde Halkına HİZMET etmek, sorunlarına çözüm üretmek ve onlara yardım etmekten başka bir şey değildir.

- Niğde Belediyesi 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerinde seçilen Başkan ve meclis üyelerinin “ AİLE ŞİRKETİ “ yeri değildir. Bu makam hiçbir siyasi partinin de değildir. Bu makamın tek sahibi vardır o da NİĞDE HALKIDIR. Yani MİLLETTİR…

- Geçmişten günümüze kadar Niğde Belediyesinde birçok parti gelip geçmiştir. Hiçbir parti kalıcı olmamıştır. Çünkü “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.”

- Birileri Meclis Üyeliğini “TİCARİ KAZANÇ” yeri olarak görebilir, ancak ben “HİZMET” yeri olarak görmekteyim.

- Biz burada TİCARET değil , halkımzı için SİYASET yapıyoruz.

- Demokratik toplumlarda Devlet Kurumlarını vatandaşları yasalarının el verdiği çeşitli yollarla denetlenir.

- Bizim Ülkemizde de bu denetleme yolları başta Anayasamız olmak üzere çeşitli kanunlarla imkân vermiştir.

- Kanunlarımızın bana vermiş olduğu yetkiler dâhilinde bugüne kadar yazılı ve sözlü sorularla Belediyemizi denetleme hakkını kullanmış bulunmaktayım.

- Bu kanunların başında 5393 sayılı Belediye Kanunu gelmektedir. Bu kanunun 26.Maddesinin 2.fıkrası “Meclis üyeleri, meclis başkanlığına önerge vererek belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru, belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır.” demiştir.

- Yine  5393 Sayılı Belediye Kanunun 13. Maddesinin Hemşerilik Hukuku kapsamında;
“Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin, belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliyetleri hakkında bilgilenme ve belediye idaresinin yardımlarından yararlanma hakları vardır.” diyerek Niğde halkına da denetleme hakkını vermiştir.

- Sormuş olduğum soruların hiçbiri “TİCARİ” amaçlı olmadığı gün gibi ortadadır.

- Zaten sorularıma vermiş olduğu cevapların hiçbiri Resmi dairelerde kullanılamaz ve satınsa da para etmez. Bu belgelerde herhangi bir hukuksuzluk olması halinde sadece Adli Makamlar tarafından değerlendirmeye hâsıl olurlar.

- Bu nedenle son meclis toplantımızda Başkanımıza ARKADAŞLARI tarafından talihsiz bir açıklama yaptırmak zorunda bırakılmıştır!!!

- Asıl suç bizim soru sormamız DEĞİL , KAMUOYU İLE PAYLAŞAMAZSINIZ DEMEKTIR. Başkanımızın değerli ARKADAŞLARINA hatırlatmak isterim!!!

- Demek ki bu arkadaşlar sorularımızla rahatsız olmuş ve kamuoyunda büyük bir tepki görmüşlerdir.

- Niye rahatsız oldunuz, Niye?

- Her gün gözlerinin içine baktınız Niğde Halkında hangi gerçekleri saklamak istediniz, istiyorsunuz?

- Eğer partinizin geçmiş dönemindeki çalışmalarında rahatsız oluyorsanız yapacağınız ilk iş ÖZELEŞTİRİ yapmak olmalıdır. Eğer bunu yapamıyorsanız ise geriye kalan tek çare partinizde İSTİFA etmektir.

- Unutmayınız ki ÖZELEŞTİRİ yapmak en büyük ERDEMLİLİKTİR.

- Bizi bu göreve getiren, bize bu yetkiyi veren Niğde Halkı için Hukukumuzun bize vermiş olduğu yetkiler dâhilinde SORGULAMAYA, ARAŞTIRMAYA, SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Niğde Kamuoyuna saygı ve sevgilerimle sunarım… " dedi. 



 

Editör: TE Bilişim