Normal zamanlarda bir yıl içerisinde bin 300 civarında emeklilik işlemi gerçekleştirildiğini belirten Niğde SGK Müdürü Nail Van, kurumda son iki ay içinde tamamlanan emeklilik işlemlerinin bir yılda yapılan işleminin iki katından fazla olduğunu söyledi. Van, yapılan emeklilik işlemi sayısının fazla olmasını ise kurum personelinin özverili çalışmasına bağladı. 
BAŞVURU SAYISI 6 BİN 250
 Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında kurumlarda ciddi bir yoğunluk oluştuğunu, Niğde’de ise yaklaşık 6 bin 250 kişinin başvuru yaptığını belirten SGK İl Müdürü Nail Van, “EYT yasasının yürürlüğe girdiği 3 Mart 2023 tarihinden itibaren kurumumuza başvuranların sayısı yaklaşık 6 bin 250 kişi. İki ay içerisinde kurumumuz personelimizin özverili çalışmaları neticesinde yaklaşık 2 bin 800 kişinin emeklilik işlemlerini tamamladı” dedi. 
YOĞUN MESAİ HARCANDI 
2022 yılının tamamında bin 312 kişinin emeklilik işleminin yapıldığına dikkat çeken Van, “2022 yılının 12 ayında bin 72 sigorta ve 240 BAĞ-KUR olmak üzere toplam bin bin 312 kişinin emeklilik işlemleri yapılmıştı. EYT kapsamında ise son iki ayda tamamladığımız emeklilik işlemi sayısı ise yaklaşık 2 bin 800 oldu. Bu kadar işlemin iki ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olması personelimizin özverili çalışmasına bağlıdır” şeklinde konuştu. Niğde SGK Müdürü Nail Van, emeklilik işlemleri devam eden yaklaşık 3500 kişinin bulunduğunu belirterek, kalan işlemleri de en geç Haziran ayı sonuna katar tamamlamak istiyoruz dedi.

NİÇEK: Başka bir kent başka bir Niğde mümkün NİÇEK: Başka bir kent başka bir Niğde mümkün
Editör: TE Bilişim