Küresel güçler, ülkeyi karıştırmak için ellerinden gelen her türlü imkanı kullanmakta, kin ve intikam duygularını kamçılayarak sokakları yaşanmaz hale getirmektedir.
Kandil dağında, Suriye ve Irak bölgesinde yerleşen PKK, PYD ve IŞİD bölücü örgütleri  yine  askerlerimize, polisimize yönelik kan dökmeye,  sokakları kan gölüne çevirmeye başladılar. Bu örgütlerin kimler tarafından, neden desteklendiğini eğer fark edemiyorsanız sorunlara çözüm nasıl bulacaksınız?
Adım adım yaklaşan ve çevremizi bir ağ gibi saran ihanet çemberi,  bütün dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir.
Ortadoğuyu kana bulayan PKK,  DHKP-C, Hizbullah, IBDA-C, PYD, IŞİD, KCK  gibi terör örgütlerini destekleyen güçler şimdide Anadolu’da salyalarını akıtmaya başladılar.
Türkiye zor bir coğrafya üzerine kurulmuştur. Çünkü, Jeopolitik önemi çok büyük olan ülkemizi içten bölüp parçalamak isteyenlerin niyetlerinin altında, silah tüccarlarının tezgâhı,  petrol kaynaklarını sömürme iştahları yer almaktadır.
Ülkemiz petrol, altın, toryum, bor madenleriyle dolu üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimi yaşayan ve bu yüzden Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan çok önemli bir ticaret merkezinde yer almaktadır.
ABD’nin ekonomisini yöneten 20 şirketten 8 tanesi silah şirketidir. İşte bu yüzden Ortadoğu’da silahlar susmamakta ve her gün onlarca masum insan ölmektedir.
Bugün, Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz.. Dışımızdaki düşman, içimizdeki fitneyi sürekli tahrik ediyor. Doğudan gelen şehitlerimizin cenaze törenleri içimizi yakıyor. Son günlerde tam 52 şehit verdik “Yeter artık, yeter sabrımızı daha fazla zorlamayın, sözün bittiği yerdeyiz” diyenlerin feryatları sokakları çınlatıyor.
Bir yerde suç varsa, karşılığında ceza da olmalıdır. “Merhametten maraz doğar ” Kesinlikle dış güçlerin maşası olanların ihanetleri karşılıksız kalmamalıdır.
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde askeri konvoy geçerken PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 3 asker yaralandı.
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı saldırıldı.
Hani İlçesi'ne bağlı Seren Köyü yakınlarında, askeri konvoya uzun menzilli silahlarla saldıranlar, Çukurca ve Hakkari yönünden gelen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan teröristler, resmi plakalı oldukları belirtilen 2 aracı da ateşe vererek yaktılar.
Silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın aynı saldırıda kolundan yaralanan çocukluk aşkı eşine kendisini siper ettiği ortaya çıktı.
İki polisimizi yatağında yatarken kurşuna dizen, trafik kontrolu sırasında bir polisimizi, askerlerimizi şehit edenleri bu millet asla af etmez.
Adana'nın Pozantı İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.
Şehit polis Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasındaki kurşunu biten kahraman polis Serdar Kazar, bu kez, bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. PKK'lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu, belki de içerideki diğer arkadaşlarının da şehit verilmesine engel oldu. .
Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevaben “Dağa gitmek hiç zor değil. Ben (abimin) yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum, haber alamıyorum." dedi. Ayni partinin eş başkanları;” Arkamızı PYD ve PKK!ya dayadık ve bu konuda sözümüzün arkasındayız” deme cesaretini nereden almaktadır?
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda vatandaşın başvuruda bulunarak askere alınmayı ve terörle mücadelede görev yapmayı talep ettiğini bildirdi.
Bu cennet vatanda etkili siyaset yapmak isteyenlerin kısır çekişmeleri insanların geleceğine zarar vermektedir. Bu günlerde toplumun her kesimi, iktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla, sivil toplum örgütleriyle, tahriklere karşı temkinli ve sağduyulu olmalıdır.
Beyler !  Terörün her türlüsünü lanetliyorum..Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Hiç kimse bu milletin sabrını  test etmeğe kalkışmasın, çünkü bu olayların asla kazananı olmayacaktır.