Vali Çelik, kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız 103 yaşında Vali Çelik, kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız 103 yaşında

Niğde genelinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış sonrası oluşan selde birçok tarım arazisi zarar gördü, ekili tarım arazileri sular altında kalırken, Azatlı Kasabasında 45 ve Hacibeyli köyünde 6 tane ahır ve sular altında kaldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan hasar tespit incelemelerinde lokal olarak buğday ve Fasulye ekili tarlalarda kısmi zarar meydana geldiği görülürken ekiplerin hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Etkili olan yağış sonrası bazı köylerde sokaklardan akan su kısa süreli paniğe neden olurken, selden arpa, buğday ve patates tarlaları olumsuz etkilendi. Kent genelinde geçtiğimiz günlerde etkisi artıran yağış sonrası meydana gelen sel suları nedeniyle ilk belirlemelere göre fasulye ve buğday ekili tarım arazilerinde lokal olarak kısmı zarar görürken meyve ağaçlarında hiçbir zarar görülmediği. Ayrıca Tarım ve Orman İl müdürlüğü ekipleri Edikli, Orhanlı, Hacıbeyli ve Çavdarlı köylerinde hasar tespit incelemeleri devam etmekte olduğu öğrenildi. Yağışların fazla olması nedeniyle meydana gelen sel sularıyla Azatlı Kasabasında 45, Hacıbeyli köyünde 6 tane ahır ve ev sular altında kaldığı öğrenildi.

Editör: Selim GÖKEL