Sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, Niğde kent merkezi içinde ve dışında değişik dönemlere ait birçok tarihi yapıya sahip Niğde’de Hüdavent hatun türbesinde bulunan tarihi türbelerin duvarlarına sprey boyalarla müstehcen çizimler yapılması vatandaşlar tarafından tepki gördü.

Niğde Eretna Beyliği dönemi Gündoğu Türbesine ve Selçuklu dönemi Hüdavend Hatun Türbesine yapılan çirkin saldırılar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Kendini bilmez insanlıktan nasibini almamış kişi ve kişilerce sprey boyalarla yapılan çirkin saldırıların yanında türbe duvarlarındaki taşları da yerinden söktükleri, bununla yetinmeyip duvarlara müstehcen çizimler yaptıkları görüldü. 

Türbelerin bu halini gören vatandaşlar, bu ahlaksızca yapılan saldırılar karşısında derinden üzüntü duyduklarını belirterek, İnsandan nasibini almamış kişilerin tarihe yaptıkları bu büyük ayıbı kanıyor ve lanetliyoruz, insanlık yoksunu bu kişilerin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz dediler. 

Vatandaşlar ayrıca bu ayıbın izlerinin de bir an önce ilgililerce kaldırılmasını, her iki türbede temizlik, iyileştirme ve güzelleştirme çalışmalarının başlatılmasını istiyorlar.

85871197522902

Sedat Çağlar’ın 5. kitabı yayınlandı Sedat Çağlar’ın 5. kitabı yayınlandı

Editör: Selim GÖKEL