Ramazan ayında iftar sofralarında eksiltilmeyen, orta ve dar gelirli ailelerin tercih ettiği halka ve tulumba tatlısı, vatandaşın vazgeçilmezi oluyor. Özellikle Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten 20 yıllık tatlı ustası Yaşar Çay, "tatlıcılık işini 20 yıldır yapmaktayım. Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezi olan halka tatlısına rağbet çok iyi olduğunu söyledi.

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yerini alan halka tatlısı için Niğde’deki tatlıcılar, bu sene rağbetin daha fazla olduğunu dile getirdi. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazları kategorisinde yer alan halka tatlısı, yemekten sonra sıcak yenilmesiyle birlikte ağızları tatlandırıyor.

Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti

Ramazan ayında tatlı ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun talep edilen tatlılar için ustalar yoğun mesai harcıyor. Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten 20 yıllık tatlı ustası Yaşar Çay, bu mesleği 20 yıldır aşkla yapıyorum. Çocukken okumadık babamız bizi tatlı satmaya gönderirdi. Kendi işyerimi açarak vatandaşlarımıza ve müşterilimize hizmet ediyoruz.

"Halka tatlısına rağbet çok iyi"

Özellikle Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten Çay, " Halka tatlısına rağbet çok iyi. Bu Ramazan farklı bir şekilde geçiyor. Vatandaşın diğer tatlı çeşidine olan zammından ötürü halka tatlısına olan rağbeti daha fazla oldu. Yöresel bir tatlı çeşididir. Küçükten büyüğe herkesin yiyebileceği ve rahat bir şekilde tüketebileceği bir tatlı çeşididir. Kimseyi rahatsız etmez" dedi.

Ramazan ayında tatlıya talebin arttığını belirten Çay, “Tatlı üretiminde ve tüketiminde bir artış yaşanıyor. Gündüzleri oruç olan vatandaşlar akşam iftar sonrası tatlı yemeyi tercih ediyor. Vatandaşlar günün yorgunluğunu atmak için namaz sonrası caddelerde geziyor, hava alıyor. Vatandaşlar, çarşıda olması nedeniyle ister istemez esnafa katkısı oluyor. Tatlı satışlarımız istenilen seviyede olması bile iyi, işlerden memnunuz" dedi.

Editör: TE Bilişim