İlk ve orta dereceli okullar, bugün yeni öğretim yılına başlıyor.
Üniversiteler de tek tek açılmaya devam ediyor. Öğrencisiyle, velisi ve öğretim kadrolarıyla hepsine keyifli ve bir o kadar da verimli bir öğretim yılı diliyoruz...
Sorunlar çok. Sıralamaya kalksak buradan Çin’e yol olur. Ama yine de iyimser olmak zorundayız. Çünkü zaten herkes patlamaya hazır bomba gibi, canlarını daha fazla sıkmak istemeyiz.Peki, bu sorunlar nasıl çözülecek?Örneğin üniversite öğrencilerinin yurt ve burs sorunu! Her yıl yüz binlerce konut üreten bir ülke nasıl olur da her yıl birkaç yüz yurt yapamaz anlayabilmiş değilim! Yine aynı şekilde bütçesi trilyon dolara dayanan bir ülke niye öğrencisine hâlâ üç kuruş burs verir bunu anlamak da çok zor.
Her kente üniversite açıldı ve öğrencilerin neredeyse üçte ikisi ailesinin bulunduğu ilde değil, farklı bir ilde öğrenim görüyor. Bu yüzden de ev kiraları aldı başını gidiyor.
Öğrenci gelinceye kadar kiracı bulmakta zorlanan ve birkaç yüz liralık kiraya evet diyen ev sahipleri şimdi uçuyorlar. Keşke Batılı ülkelerde olduğu gibi, bizde de evlerde boş kalan çocukların büyüyüp gitmesiyle boş kalan odalar, öğrencilere kiralansa. İşte o zaman hem ev kiraları o kadar fırlamaz hem de aile bütçesine katkı sağlanmış olur.
Ama nerdeee...
Siz hiç YÖK, MEB ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu konuda bir girişimini gördünüz mü? Niye yeterince yurt yok, gençlerimiz açıkta kalıyor diye seslerini yükselttiklerine ya da hayırseverlere burs çağrısında bulunduklarına şahit oldunuz mu?..
Umarız bu yıl, bu konuda, bir ilk yaşanır ve öğrenciler yer, yurt, burs, yemek sıkıntısı yaşamadan eğitime başlar ve kendilerini en iyi şekilde derslerine verirler...