Yeşilgölcük ’ten Portekiz’e Uzanan Eğitim Köprüsü Yeşilgölcük ’ten Portekiz’e Uzanan Eğitim Köprüsü

Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2018-2023 Stratejik Planı' ında yer alan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana İlimizde eğitimler düzenleniyor. Söz konusu plan doğrultusunda 2023 Yılı içerisinde de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İlimizde ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere "Okullarda Gıda Güveninirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı"  konulu eğitim verilmesi planlandı. 
498 öğrenci eğitim aldı 
Bu kapsamda 23-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrol Görevlileri Kübra Yerlikaya, Özlem Dursun Kahraman tarafından 498 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verildi. 
Halil Kitapçı  İlkokulu, Efendibey İlkokulu, Kemal Çetintürk İlkokulu ve Kanunu Sultan Süleyman Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitim toplantısında; “Güvenilir gıda nedir?, Gıda muhafazasında ve gıda satın alırken-tüketirken  dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” gibi soruların cevapları verilirken hijyen, gıda hijyeni, hijyenik gıda, temizlik, dezenfeksiyon ayrıca gıda kayıpları ve israfı gibi kavramlardan bahsedilerek öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Öğrencilerin konuya yoğun ilgisi ve katılımı ile yapılmış olan eğitimler amacına ulaşmış olup “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir.” düşüncesi pekiştirildi.