Şenliğe Niğde Valisi Âlim Barut, İl Garnizon Komutanı Kd. Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, çok sayıda yönetici, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk’ün birlikte açılışını yaptığı şenlikte gezegen evi, öğrencilerin tasarladığı robot, Türkçe konuşalım, ladin tohumlu kalem, kendini sulayan çiçek ve daha birçok proje yoğun ilgi gördü. Sergiyi gezerek öğrencilerden bilgi alan Niğde Valisi Âlim Barut, protokol ile birlikte gezegen evine girerek kara delikler isimli simülasyonu izledi.
ODTÜ Koleji Okul Müdürü Aydın Akbaş, düzenlenen etkinlik ile ilgili şu bilgileri verdi:
“İlk olarak 2001 yılında düzenlediğimiz Bilim Şenliği etkinliğimizi aralıksız olarak her düzenlemeye devam ediyoruz. 11. Geleneksel Bilim Şenliğimizde 4. Sınıftan 8. Sınıf düzeyine kadar öğrencilerimizin hazırladığı 92 proje yer aldı. Uzun süreli ve sistemli bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu çalışmada amacımız öğrencilerimize bilimsel çalışma basamaklarını öğretmek, öğrendikleri bilgileri gerçek yaşama taşıyarak karşılaştıkları problemlere çözüm üretmelerini sağlamak ve bilgilerini çevrelerindeki insanlarla paylaşarak sosyal etkileşimlerini artırmaktır.
Sayın Valimiz ve protokolün değerli üyelerinin şenliğimize katılımı bizleri onurlandırmış, öğrencilerimizin şehrimizin ileri gelenleriyle buluşma ve bilgi paylaşımı yoluyla çok büyük bir deneyim kazanmalarını sağlamıştır. Projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerimizle yakından ilgilenen Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum.
Şenliğimizde çevre bilinci oluşturma ve doğaya katkı sağlamak amacıyla “Kalemden Fidana” adlı proje kapsamında ladin tohumlu kalem çalışması gerçekleştirdik. Doğaya zararsız üç yıl içinde doğaya karışabilen kalemlerimizin içerisinde yer alan ladin çam tohumları kalemde yer alan yönergeye göre çimlendirildiğinde bir yıl sonra bir kalemden 10 çam fidanı elde ediliyor. Bu fidanlar toprakla buluşturulduğunda bir kişi bir kalemle doğaya 10 ağaç kazandırmış oluyor.
Şenliğimizle ilgili son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bilim Şenliğimize renk katmak ve animasyon, simülasyon ve gerçek görüntüler yardımıyla uzayı daha yakından tanımaya yardımcı olmak amacıyla bir gezegen evi kurduk. Gezegen evini sergi boyunca özellikle ilköğretim, lise, üniversite öğrencileri ve Niğde Halkının kullanımına açtık. Gezegen evine girerek uzaya kısa ve sanal bir yolculuk yapan ziyaretçiler memnuniyetlerini ifade ettiler. Sergimizin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci, öğretmen, personel ve Öğretmen evi bahçesini şenliğimiz için kullanıma açan Öğretmenevi Müdürü Ömer Varol’a teşekkür ediyorum.”