Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde 140 dönüm silajlık mısır hasadı yapıldı.

Okuma yazma kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifika erildi Okuma yazma kursunu tamamlayan 12 kursiyere sertifika erildi

Modern tarım uygulama alanlarındaki eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetleriyle öğrenciler ile bölge çiftçilerine önemli katkılar sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleşen hasada Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Bilgehan Güney ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinden öğrenciler katıldı.

HASATTAN ELDE EDİLEN SİLAJ, MERKEZDE YEM OLARAK KULLANILACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, 140 dönüm arazi üzerinde gerçekleşen hasadımızın merkezimizdeki hayvancılık uygulamalarında yem olarak kullanılacağını belirtti. Hasadın merkez bünyesinde öğretim üyelerimiz ile öğrencilerimizin eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaları için ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, hasadımızın her iki alan için de hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

MERKEZİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri sayesinde Üniversitemizin tarım alanında Türkiye’de birinci olduğunu hatırlatan Rektör Uslu, ayrıca ‘‘Merkezimizi her geçen gün daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye’de bu alanda marka olan Üniversitemizi uluslararası ölçekte de önde gelen bir yükseköğretim kurumu yapmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz." dedi.
Program, Rektör Uslu’nun merkez bünyesindeki diğer uygulama alanlarında yürütülen faaliyetleri yerinde incelemesiyle son buldu.

Editör: Selim GÖKEL