Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği bölümünün ‘Mezuniyet Sergisi’ Ermeni Kilisesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin, eserlerinin yer aldığı sergide 24 öğrencinin 48 eseri bulunuyor.

Sergi açılışında konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; “Öğrencilerimizin yapmış oldukları emeklerinin bir göstergesi bu resimler. Bizim için çok önemli, öğrencilerimize çok değer veriyoruz. Yapmış oldukları eserleri daha daha ilerde yapacaklar. Özellikle kültüre ve sanata verdiğimiz destek üniversite olarak devam edecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Serginin koordinasyonunu sağlayan Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Doğan Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Niğde Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği Bölümü’nün mezuniyet sergisi. Bu sene 4. Sınıf öğrencilerimizin mezun ediyoruz. Benim aynı zamanda ana sanat dalı öğrencilerimin sergisi. Özellikle bu mekanı seçtik. Çünkü hem halkla iç içe olsun istedik hem de güzel bir atmosferi var. Burada mezuniyet sergisi yapıyoruz. 24 öğrencimizin 48 çalışması yer almaktadır. Konular tam olarak belirli bir konu çerçevesinde değil. Kendi kavramlarını oluşturuyorlar ve burada yer alan resimler öğrencilerimizin dört yıl boyunca ki çalışmalarını sergiliyoruz.” dedi.

Serginin açılış törenine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, Ressam Safa Büte, akademisyenler, öğrenciler ve birçok sanatsever katıldı.

TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü

b4755eb2-ac1b-4a3e-9bb9-330bb84ad5d6-1685968100-840

Editör: Selim GÖKEL