Niğde’de İçişleri Bakanlığının yürüttüğü “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla merkez Feridun Zeren caddesi 23 Nisan Havacılar Ortaokul önünde Vali Mustafa Koç ve Kurum müdürlerinin katılımıyla yaya önceliği kampanyası düzenlendi.

Niğde Kirazı Avrupa’ya ihraç ediliyor Niğde Kirazı Avrupa’ya ihraç ediliyor

Feridun Zeren Caddesi 23 Nisan Havacılar Ortaokul önünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ellerinde dövizler taşıdı, sürücülere kırmızı düdük çalarak uyardı. Niğde Valisi Mustafa Koç, öğrencilerin trafikte okullarına daha güvenli olarak gidip gelmeleri noktasında gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

2019 yılından itibaren 2020 ve 2021 yılları arasında “ Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilerek trafikte yaya önceliğini vurgulayan “ Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın”, “ Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “ Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” kampanyaları düzenlenmiştir. Bu kampanyalar ile birlikte ülke genelindeki sürücülerdeki yaya önceliği farkındalığını arttırmak, yayaların ve öğrencilerin güvenli bir şekilde trafikte seyir etmeleri sağlanacaktır.  Araç sürücüleri, ışıksız yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken öncelikle hızını azaltmalı, burayı kullanan yayalara ve öğrencilere ilk geçiş hakkını vermelidirler. Yayalarımız ise ışıksız yaya ve okul geçitlerini kullanırken akan trafiği kontrol etmeli, araçların mesafesine göre hareket ederek güvenli bir trafik ortamı oluştuğunda karşıdan karşıya koşmadan hızlı adımlarla geçmelidirler. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek trafik kazalarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Editör: TE Bilişim