Milli Eğitim Bakanlığının 2023 eğitim vizyonu kapsamında Niğde Halk Eğitim müdürlüğü ve TÜGVA’nın ortaklaşa düzenlediği akıl ve zekâ oyunları turnuvası Ramazan Konuş Gençlik merkezinde 48 okuldan 160 öğrencinin katımıyla gerçekleştirildi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “ il genelinde Niğde halk eğitim müdürlüğümüz ve Türkiye Gençlik vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğu zeka oyunlarına il genelinde ilkokul, ortaokullarımızı bu yarışmayla ilgili duyuru yapıldı. Yapılan duyurular sonrası 48 okuldan 160 öğrenci katıldı. Biz bu vesileyle öğrencilerimize zeka oyunlarını sevdirmek ve onlara zeka oyunlarını anlatmak için böyle bir turnuva düzenledik. Ben özellikle Halk Eğitim Müdürümüze, Türkiye Gençlik Vakfı Başkanına bize salonlarını açan Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim. Öğrencilerimizin bundan sonraki yıllarda da b u tür yarışmaları düzenleyeceğimizi onlara duyurmak istiyorum ve aynı şekilde katılım sağlamalarını bekliyorum” dedi.

Niğde Halk Eğitim Müdürü Mehmet Altunok; “Milli Eğitim bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve TÜGVA işbirliğinde yaptığımız Niğde geneli akıl ve zeka oyunları turnuvası gerçekleştirildi. Bu turnuvaya 48 okuldan 160 öğrencimiz katıldı. Burada amacımız öğrencinin fiziksel gelişimini yanında zihinsel gelişiminin de şart olduğu okuyan, sorgulayan ve araştıran bir nesil geliştirmek için akıl ve zekâ oyunları turnuvasının çok önemli olduğunu. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023vizyonundaki ana temalarından biride bu dur. Bu turnuvayı ilimizde ilk defa gerçekleştiriyoruz. Gelecek yıllarda bunu geliştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim