Vekil Cevahir Uzkurt 2. Teknopark müjdesini verdi. Vekil Cevahir Uzkurt 2. Teknopark müjdesini verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emeklilik için başvuru yapanların sayısı ülke genelinde 1,5 milyona yaklaştı. Niğde'de ise 5 bin civarında başvurudan 800’ünün aylık bağlama işlemi gerçekleştirildi.

EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerindeki telaşı devam ediyor. Müdürlüklerde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi sürüyor. EYT kapsamında ülke genelinde 2 milyon 250 bin sigortalının emeklilik başvurusu yapmasının beklendiği SGK müdürlüklerinde, rakam 1,5 milyona yaklaştı. Niğde’de ise 29 Mart itibarıyla 5 bin civarında başvurudan 800’ünün aylık bağlama işlemi gerçekleştirildi.

SGK İl müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, İl Müdürlüğü olarak 28 Mart itibarıyla 5 bin civarında EYT kapsamında başvuru alındı. Önümüzdeki süreçte de başvurular devam edecek. Aylık bağlanması için yoğun çalışma içerisindeyiz. Talepler alındıktan sonra emeklilik servisimiz fazla mesai yaparak, başvuru sahiplerinin aylıklarını bağlayıp maaşlarını almalarına olanak sağlama gayretinde" denildi.

Editör: TE Bilişim