Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları

Niğde’de tarım sektöründe hizmet veren esnaflar, havaların erken ısınmasıyla birlikte sulama sistemlerine rağbetin arttığını belirttiler.

Çiftçilerin daha çok damlama sistemlerine ilgi gösterdiğini belirten esnaflar, “Bu sene yağmur ve kar yağışı beklentiyi karşılamadı. Ekim dönemi daha erken başladı. Şu an çiftçilerimiz seralarını ekmeye başladı, sulama sistemleri ve damlama sistemleri ağırlıklı olmak üzere hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda damla sistemlerimizin metresi 1,5 lira. Hem masrafı daha az hem doğa hem de çiftçi dostu bir sulama sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Bir bahçe için en fazla bin lira harcıyorsun ama verdiğin bin lirayı hasat zamanı fazlasıyla alabiliyorsun” dediler.

Domalan Mantar Sezonu Başladı Domalan Mantar Sezonu Başladı

NORMAL DİKİMLE BU SİSTEMİN ARASINDA 4 KATI FARK VAR
Damla sulama sisteminin eski sistem sulama tiplerine göre 4 katı verimlilik sağladığını aktaran Esnaflar, “Normal dikimle bunun arasında 4 kartı fark var. Karık sulama ya da salma sulama dediğimiz eski usul sistem ile bahçeyi suladığımızda örneğin 2 karıktan alınan domates 10 kiloyken, damla sulama sistemiyle bu miktar 30-35 kiloları buluyor. Bire 4 oranında bir kar sağlıyor. Ayrıca su tasarrufu, topraktaki kimyasalların özellerini kaybetmesine neden olmayarak toprağın verimini düşürmemek en büyük faydaları arasında ve ürünün çürüme oranı da bir hayli düşüyor, ürün normalden daha hızlı büyüyor” diye konuştular. 

Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar Karma Müsabakaları Sona Erdi Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar Karma Müsabakaları Sona Erdi