Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu Kapalı Salon Sporları Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi. Yaşar, kısa bir sürede 100'e yakın tasarım beceri atölyesinin açılacağına söyledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “ Bu sadece Müdürlüğümüzün arzusuyla olacak bir şey değil. Bu konu, bir eğitim hareketine de dönüşmüş vaziyette. Bunlar öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin katkısıyla oldu. Bizim hedefimiz Niğde'de her okulumuza ait bir tasarım beceri atölyesi olması" dedi.  


Bu atölyelerin aynı zamanda çocuğun hakkını verme anlamına da geldiğini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "Çocuk oyunla, yaparak, yaşayarak öğrenmek istiyorsa bu sloganlarda kalmamalı. O yüzden de atölyelerde çocukların yaptığı bu işler, onların tabiatına hürmet etmek, onların doğasına saygı göstermek anlamına da geliyor. Böylece çocuklar, kendilerini daha çok okula ait hissetmek, öğrenmekten daha çok haz duymak ve okulda yapılan faaliyetleri daha anlamlı bulma konusunda mesafe alıyorlar. Eğitim dostu bir yaklaşımdan söz ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim