Niğde Üniversitesi  3-7 Mart 2013 tarihleri arasında Yemen'de düzenlenen Türk Eğitim Fuarları'na katıldı.


Yemen’den ülkemize olan eğitim alanındaki yoğun ilgiyi somut işbirliğine dönüştürmek amacıyla Yemen'in Başkenti Sana'da ve Aden kentinde düzenlenen fuarlara Türkiye'den 36 üniversite katıldı.


Niğde Üniversitesi  adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Taflıoğlu'nun katıldığı fuarın açılışına, Yemen Eğitim Bakanı Abdurrezzak Yahya El-Eşvel, Yemen Teknik ve Mesleki Eğitim Bakanı Abdülhafiz El-Numan, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Muş Valisi Ali Çınarlı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Türkiye Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplumlar Başkanı Kemal Yurtnaç ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Yemenli öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Niğde Üniversitesi  standında İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan tanıtım kitapçıklarının yanısıra çok sayıda tanıtım materyali dağıtıldı. Ayrıca üniversitemiz tanıtım filmi de standımız içerisine kurulan perdeye yansıtılarak ziyaretçilere gösterildi.















Editör: TE Bilişim