Geçmişte başarıları ile sözü edilen Niğde’nin köklü okullarından Mevlana Ortaokulu okul müdürü Adnan Gümüş kaynaklı uygulamalar ile  Cimer ve Savcılığa intikal eden  şikayetlerle gündeme geliyor.

Öğretmenlere ilk yardım eğitimi Öğretmenlere ilk yardım eğitimi

Geçtiğimiz gün, Niğde Mevlana Ortaokulundan bir grup öğrenci velisi sitemize ulaştı. Son 3 yıldır, gerek elektronik ileti olarak, gerekse şahsen veliler Mevlana Ortaokulundan şikayetlerini iletiyorlardı. Bu şikayetleri çoğu zaman münferit, çözümlenebilir  şeklinde değerlendirip haber yapmıyorduk.   Geçtiğimiz gün sitemize şikayetlerini ileten bazı  öğretmen ve veliler, Mevlana Ortaokulunda okul müdüründen kaynaklı  haksız ve MEB yönetmeliklerine aykırı uygulamaların olduğu iddia ettiler.

İddialara göre: Okulda bulunan BEP – Özel Eğitim Kaynaştırma Programına dahil öğrencilerin ve Yabancı uyruklu öğrencilerin MEB yönetmeliğine göre her sınıfa eşit şekilde kura ile dağıtımı  gerekirken, bazı sınıfların bu paylaşımlardan muaf tutulduğu, bu tür öğrencilerin MEB Yönetmeliklerinin aksine  bir iki sınıfta toplandığı belirtildi.  Bu şekilde öğrencisi olan velilerin okul müdürü Adnan Gümüş’e makamında topluca ve bireysel şekilde bir çok kez gündeme getirdiklerini. Ancak okul müdürü Adnan Gümüş’ün bu şikayetleri hiç dikkate almadığı gibi, inadına sorunu artıcı uygulamalar yaptığını iddia ettiler. Okulun bazı sınıflarının iyi sınıf, kötü sınıf şeklinde sınıflandırıldığını iddia eden veliler yapılan şikayetlerden sonuç alamadıklarını okulda yaşanan bu tür ayrımcılıkla birlikte bir çok sorunu Cimer’e de yazdıklarını iddia ettiler.

Veliler bir çok konuda geçmişte ve şuanda paralar istendiğini, verilmediği zamanda çocuklarına mobing uygulandığını, okulun bir özel şirket gibi yönetildiğini,  verilen paraların da amacına uygun kullanılmasında şüpheye düştüklerini, denetlenmesini istediler.

Okul Müdürü Adnan Gümüş’ün okulda bir çok  haksız uygulamalarından bazı öğretmenlerinde rahatsız olduğu,  birçok farklı konuda bazı okul öğretmenlerinin de,  Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne,  Cimer’e ve Cumhuriyet Savcılığına şikayetlerinin  söz konusu olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim