Niğde’de ilkokul, ortaokul ve lisede 405 okulda eğitim-öğretim gören 72 bin 375 öğrenci Cuma günü karne sevinci yaşayacak. İl genelinde toplam 384 okulda öğretim gören toplam 72 bin 19 öğrenci için 3 ay sürecek olan yaz tatili zili bugün çalacak.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Öğrenci merkezli ve ülke eğitim sisteminin en üst düzeyde takip edildiği, Ülkemiz eğitim standartlarına başarılarıyla bir anlamda yön veren ilimiz öğrenci, öğretmen ve idarecilerini canı gönülden kutluyorum” dedi.

Başarının topyekûn bir çalışmanın eseri olduğunu ifade eden Yaşar, “Bu başarı ilimizde görev yapan başta tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, tüm Milli Eğitim ailesinin mimarlığını yaptığı bir eseri ortaya koymuştur. Bu eser sınavlarda elde ettiğimiz Türkiye dereceleri ile bizleri onurlandıran büyük bir başarı zinciridir. Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Öğretmenlerim Her biriniz bu zincirin birer halkası durumundasınız. Bir halkanın eksikliği başarımıza gölge düşürecektir. Artık görevimiz daha fazla gayret ile bu başarıyı korumak olacaktır” dedi.

Velilere uyarıda bulunan Yaşar, “Düşük not alan evlatlarınıza kızmayınız. Evlatlarımız doğru motive edildiklerinde bu hatalarını düzeltmek için başarı sağlayacaklardır. Bu konuda okullarımızda görev yapan idarecilerimiz ve rehberlik öğretmenlerimiz sizlere doğru yönlendirme konusunda katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Yaşar, “Bana Bir Harf Öğretenin 40 Yıl Kölesi Olurum” düsturuyla haşrolmuş bir toplum olduğumuzu asla unutmayınız. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi çok seviniz. Çünkü onlar sizin için her türlü fedakarlığı göze alarak bilgi paylaşımını ilke haline getirerek, neslimizin muasır medeniyetlere ulaşmasına vesile olmaktadırlar. Derslerinize çok çalışın. Bu gün Büyük Türkiye olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Gelecekte sizlerin yönettiği bu ülke daha büyük, daha güçlü ve daha zengin bir Türkiye olacaktır. Hedef ve ilkeleriniz bu yönde olmalıdır” diye konuştu

Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada Üniversite TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Desteğinde Türkiye’de 4. Sırada
Editör: TE Bilişim