Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (NESKOOP) Başkanlığına Fahri Eker yeniden seçildi. 


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 63. Olağan Genel Kurulu NESOB Murat Zeren Eğitim Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.


Üyelerin salona tek tek ve kimlik kontrolleri yapılarak alındığı genel kurula, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, NESOB Başkanı Erdoğan Aykin, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.


Yönetim kurulu çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinden sonra yönetim kurulu seçimine geçildi. Seçimin açık oylamayla yapılacağı kararının alınmasının ardından başkanlık seçimi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Fahri Eker yeniden Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

Yeniden güven tazeleyen Fahri Eker konuşmasında: “bu teşkilatta sizlere hizmet etmek onurların en büyüğüdür. Esnaf teşkilatı hiçbir partinin yeri değildir. Esnaf teşkilatı milli takımdır. Biz bu ülkenin temel taşlarıyız. Biz bu ülkenin güvencesiyiz. Biz bu ülkenin sigortasıyız. 2015 yılında finansmanımız 18 milyon TL’dir. Bugünkü geldiğimiz nokta 1 yıl içerisinde 45 milyondur. Bu parayı Niğde ekonomisine kattık. Türkiye’de bir rekor kırdık. Türkiye’de en çok parayı Niğde’ye gönderdi. Kimin sayesinde değerli başkanlarımızın sayesinde. Ben genel başkanlarına bölge birliği başkanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Kasım’da Niğde milletvekili olarak görev aldım. O günden bugüne Niğde’mizin, ülkemizin sorunlarını gündeme taşımaya çalışıyorum.

Muhalefet milletvekillerini yapabildiği yazılı sözlü soru önergeleri, meclis araştırmaları, kanun teklifleri gibi görüşmelerde söz alıp gündemle ilgili bilgileri anlatmaktır. Yaşamım boyunca düşünce olarak inanç olarak, halkımın sorunlarını dile getirmeyi inançla savundum bundan sonrada savunacağım. Bizim için hangi partilisin derdi yok. Benim kapımdan kim girerse herkesin sorunuyla ilgilenirim. Benim kişisel zengin olma derdim yok. Halkım insanım mutlu olsun huzurlu olsun, aşı olsun, ekmeği olsun biz bundan kıvanç duyarız diye konuştu.



Editör: TE Bilişim