29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Niğde’de  de çeşitli etkinlik yapılarak çoşku içinde kutlandı
Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama törenine,  Niğde Valisi Alim Barut, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, PMYO Müdürü Mehmet Karaca, vali yardımcıları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.  
Niğde Valisi Alim Barut makamında Devlet adına kutlamaları kabul etti. Daha sonra Hükümet Meydanı’nda kutlama töreni yapıldı.
Törende Niğde Valisi Alim Barut,  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansever katılanların bayramını kutladılar.
Niğde Valisi Alim Barut, Cumhuriyet ve Demokrasinin  bütün Türk halkının vazgeçemeyeceği erdemlerinin başında geldiğini ifade ederek, “Cumhuriyet bize millet olma, dünya milletlerinin şerefli bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır” dedi.  
Barut yaptığı konuşmada; “ Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek Milli Mücadelenin hitamında 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet; Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan herkesin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyetin ilanının 87. yıldönümünü Milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk demokrasinin çağdaşlık adına vazgeçilemez  bir kavram olduğunun bilincindeydi. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması demokrasi kavramının vücut bulmasında önemli bir adım olmuştur. Günümüzde ise cumhuriyet ve Demokrasi bütün Türk halkının vazgeçemeyeceği erdemlerinin başında gelmektedir.  Cumhuriyetin fazileti, Türk toplumunu millet olma bilincine kavuşturması ve kişiyi vatandaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz, Cumhuriyetle birlikte milli bir devletin, hür, sürekli düşünebilen ve eşit haklara sahip vatandaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur…” diye konuştu. .
Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları folklor gösterisi yapıldı. Daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.
Törende, tüm okulların bayrak ve flamaları, Askeri Tören Kıt’a sı, Polis Okulu Öğrencileri, orta dereceli okullar, çıraklık eğitim merkezi, ilköğretim okulları ve bando takımları, spor kulüpleri, esnaf kuruluşları konvoyu sırasıyla tören geçişi yaptı.
Akşam da Niğde Grand Otelde resepsiyon verilecek.

Editör: TE Bilişim