Ülke bir oyun sahnesi…

80'li yıllardan    beri  Hürriyet Gazetesinde köşe yazarı olan  Enis Berberoğlu’nu takip ederim. O zamanlar kendisini Hürriyet Gazetesindeki MİT görevlisi olarak bilirdim.  Enis Berberoğlu’nun köşe yazılarını dikkatlice bazen defalarca okurdum.  O dönemin derin-egemen cenahın görüşlerinin işaret fişeklerini onun satır aralarında çözmeye çalışırdım.  Ardından ülkede  gelişen olaylara da şaşırmazdım.   

Berberoğlu, 1995 yılında Hürriyet’deki bir köşe yazısında Niğde Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu’nun EGM İstihbarat Daire Başkanı yapılmaya çalışıldığını ve bunun yanlış olduğunu içeren normal kişilerin anlayamayacağı başka konuda ki köşe yazısının içinde  bir paragraflık fûlü bir mesaj yazısı  yazmıştı. Emniyet Müdürlüğünde çalışıyorken gazeteyi alıp hemen Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu’nun özel kalemi Kom.Yrd.  H. Durmuşoğlu’na götürmüştüm. Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu’nun daha haberi yoktu. Verdiğim gazete hemen ulaştırıldı.

O yazıya, işaret fişeğine  rağmen! Bülent Orakoğlu İstihbarat Daire Başkanlığına vekaleten atandı. Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener kapı kilidini kırdırarak makamı Orakoğlu’na açtırmıştı. Açtırmıştı ama ardından yine Niğde Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde Fethullahçı -  Nurcular biriminde görevli Polis Memuru Of’lu Kadir Sarmusak Deniz Kuvvetlerinde asker! olarak görev yaparken bilgi sızdırdığı iddiası ile  “Onbaşı Sarmusak” olayı patlak verdi. Batı Çalışma Grubu… Onbaşı Sarmusak ve Orakoğlu’nun hapis edilmesi… Yargılanmaları… Genel Kurmay İkinci Başkanı Çevir Bir… 28 Şubat Süreci… Hükümetin düşmesi diye gider…

Niğde Eski Emniyet Müdürü, Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, İstihbarat Daire Başkanlığına Niğde Emniyet Müdürlüğünden,  biri özel kalemi olmak üzere,  üç komiser yardımcısı götürdü. Bunlar Emniyet Amiri rütbesinde iken geçtiğimiz yıl Fetö’dan tutuklandılar, ihraç oldular.

Bülent Orakoğlu uzun zamandır Ak Parti’ye yakın Yenişafak Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Eski defterleri açıyor. 28 Şubat sürecini irdeliyor. İl İl dolaşıp fetö örgütünü anlatıyor!

Benim MİTçi olduğunu düşündüğüm, Enes Berberoğlu CHP’den Milletvekili yapılıyor. Zaman içinde evrilen!  MİT – MİT Tırları ile ilgili hapise atılıyor.

Yine yıllardır takip ettiğim, özellikle kişilerin menşeii! hakkında yazdıklarını önemsediğim derin!  araştırmacı yazar Yalçın Küçük  bir söyleşisinde CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce’nin yine CHP Milletvekili Bülent Kuşçuoğlu’nun MİT görevlisi olduğunu ısrarla tekrar tekrar  net ifadelerle söyledi. Devlet Bahçeli’yi de “zaten” diyerek  eklemeyi ihmal etmedi.

Niğde bir oyun  sahnesi…

Ak Parti’ye yakın ulusal bir gazetenin köşe yazarı bir ifadesinde de aynen şöyle dedi. “Niğde’de paralel örgütün istihbarat teşkilatı kurulmuştu. Oradan başlayıp her yere yayıldılar!“

Fetöcü polisler ve savcıların  operasyonu ile evinde arama yapılan, gözaltına alınan Niğde Eski Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak  dinlenmeden…

Ak Parti Merkez İlçe Eski Başkanı Latif Güngör'ün 15 Temmuz'dan aylar sonrasında yurt dışı çıkış hikayesini bilmeden...

Ak Parti İl Eski Başkanı Ahmet Özmen'i devrik hale getiren tezgahı çözmeden...

17/25 öncesi ifadeleri irdelemeden... 

Sezsizce yurt dışına gidenleri sorgulamadan, 

Reisciyiz oynayanlar sobelenmeden... 

Niğde Emniyet Müdürlüğünde görevli iken ihraç edilen ve dosyasında zerre FETÖ ibaresi bulunmayan. Hakkında  rapor tutan istihbaratçı polislerin byloktan hapiste, ihraç yazısının altında imzası bulunan daire başkanı ve müdürlerin görevden atıldığı borhaber.net sitemizin  sahibinin eşi   Şerafettin Çopur’a kurulan kumpas  çözülmeden… Kurulan bürokratik ve siyasi kumpas ortaya çıkartılmadan,   Bunca zaman geçmesine  rağmen söylüyorum. Dip diri duran, Niğde’nin fetö yapılanması asla çözülemez… Tiyatronun  sahne önünde olanların sıfatları,  sendika üyesi - yöneticisi, banka hesabı ve çocuğunun eğitiminden dolayı ihraç ve hapis olan memurlardan  öteye gidemez. 

Herkes körebe oynuyor… Oyun sobelenmekle bitiyor!
 
Yeni  tarih için, eski tarihi not düşmek lazımdı!