Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı  Aydan Gocul, Niğde'de faaliyete gireceği sözü verilen "sabit kan alım birimi ne oldu diye sordu. 

Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı  Aydan Gocul yaptığı açıklamada;  İYİ Parti Niğde Toplumsal Politikalar Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı olarak kan haftası münasebetiyle, Kızılay’a kan bağışında bulunmak istedik. Bu süreçte oldukça ilginç durumlar ile karşılaştık. Önce yok denildi sonra ileri bir tarih verildi. Daha sonra yeni bir güncelleme ile yeni tarihler belirlendi. Koskoca Kızılay Niğde’ye bir araç dahi gönderemiyorsa diyecek pek bir şey bulamadık. 


Süreç şöyle gelişti; İYİ Parti Niğde Toplumsal Politikalar Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı olarak kan haftası münasebetiyle, Kızılay’a kan bağışında bulunmak istedik. Fakat üzülerek belirtmek istiyoruz ki Kızılay Niğde Şube Başkanlığından aldığımız geri dönüş, Niğde’de kan alma merkezinin olmadığı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de kan alımının yapılmadığını, ek olarak Kızılay kan alma otobüsünün Kayseri’ye ait olduğunu ve Haziran ayında Niğde’ye geleceğini öğrendik. Ardından sosyal medya üzerinden tepkilerimiz ve kendilerinden talebimiz üzerine 14-15 Haziran tarihini işaret ettiler. Kendilerine Kan Haftasının 6-12 Mayıs olduğunu ve bununda kendi kurumsal sitelerinde de yer aldığını söyledik.

Öğrencilerden Ramazan yardımı Öğrencilerden Ramazan yardımı


Daha sonra ise, “Elimize yeni bilgi geldi, Pazartesi günü Zübeyde Hanım, Salı Çarşamba ve Perşembe günleri kampüs de kan aracı hizmet verecektir” mesajını gönderdiler.


Bu programda Niğde Merkezine yer verilmemiş görünüyor. Bu tür kurumlar milletimizin ve devletimizin en hassas noktalarıdır. Bu kurumları iyi yönetmek, sürecini iyi takip etmek değerlidir. 

O ZAMAN SORALIM: SABİT KAN ALIM BİRİMİ NE OLDU?

İYİ Parti Niğde Teşkilatları olarak bu ve buna benzer sorunlar yaşamamak üzere geçtiğimiz yıl Niğde'ye söz verilen kan merkezinin bir an evvel kurulmasını talep ediyoruz.

Şöyle ki; Geçtiğimiz yıl içinde Niğde’yi ziyaret eden Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Kemal Kınık’ın da dahil olduğu programda dile getirilen “Niğde’ye Sabit Kal Alma Birimi” konusunu da hatırlatarak, sözün yerine getirilmesini istiyor, her harcama alanına ayrılan bütçeden birazda Kızılay’ın Niğde Kan Alma birimi için ayrılmasını bekliyoruz" dedi 

 



 

Editör: TE Bilişim