Niğde Belediyesi kardeş şehir Adıyaman’da depremzedelere yönelik hizmetlerine Ramazan ayında da sürdürdü. Adıyaman’da kurduğu iftar sofrasında depremzedelere iftarlık ve sahurluk yiyecekler ikram eden Niğde Belediyesi, her yıl Niğde’nin farklı mahallelerinde kurduğu iftar sofralarını bu yıl Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da açtı.

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen yıkıcı depremin meydana geldiği ilk günden itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için afet bölgesine ulaşan Niğde Belediyesi, 6 Şubat’tan bu yana depremzedelere yönelik sürdürdüğü hizmetlerine Ramazan ayında da ediyor. Sorumluluk bölgesi olan Adıyaman’da mobil aşevi kurarak depremzedelerin yemek ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayan Niğde Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bölgede iftar sofraları da kurmaya başladı. Çoğunlukla çadırlarda yaşayan afetzedelere yönelik kurulan iftar soflarında, Niğde Belediyesi tarafından oluşturulan aşevinde hazırlanan sıcak yemekler depremzedelere ikram ediliyor. Depremzedelere aynı zamanda sahurluk yemekler de sunuluyor.

Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Niğde Belediyesi olarak, tam imkanlarını afet bölgesine intikal ettirdiklerini hatırlatarak, “Niğde Belediyesi olarak başta Adıyaman olmak üzere afet bölgesinin arama-kurtarma çalışmalarının yanısıra, yardım çalışmalarında da önemli görevler üstlendik. Depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Burada mobil aşevi, mobil tuvalet ve mobil banyo gibi üniteler kurarak, depremzedelerin bu alanlardaki ihtiyaçlarına cevap verdik” dedi.

Editör: TE Bilişim