Geçtiğimiz haftalarda Niğde Barosu Olağan Genel Kurulu yapılmış gizli sayım yapıldığı gerekçesi ile  kurul üyeleri tarafından istifalar gerçekleşmişti. Yönetim kurulu üyelerinin istifası üzerine avukatlar imza toplayarak Baronun sadece istifa eden yönetimi değil başkan dahil tekrar seçiminin yapılmasını talep etmişlerdi. 

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı

Mevcut Baro yönetimi ise 03 Aralık 2022 tarihinde yeni genel kurul kararı almıştı. İmza veren avukatların talebi üzerine Baro Başkanı Emin Alper Öztürk konu ile ilgili Türkiye  Barolar Birliği'ne yazı ile görüş sormuş ve TBB'nin cevap olarak yazdığı yazıda özetle tasarrufun Niğde Barosuna ait olduğu belirtilmişti. İlgili yazı aşağıda. 

03 Aralık 2022 günü yapılacak genel kurula Niğde Barosuna kayıtlı 356 avukatdan sadece 15 kişi katıldı. Katılımın yeterli olmaması nedeni ile 03 Aralık 2022 tarihinde yapılamayan gene kurul 10 Aralık 2022 tarihine ertelendi. Bu durum da tutanaklara geçirildi. İlgili tutanak aşağıda

10 Aralık 2022 tarihinde ise yapılan genel kurul seçimi ile  Niğde Barosu, Denetim, Disiplin ve TBB kurul üyeleri seçildi. 

Murat Zeren Eğitim Hizmet binasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Genel Kurul'da Baro Başkanı Emin Alper Öztürk bir konuşma yaparak seçimin hayırlı olmasını diledi. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında 326 üye oy kullandı.

Gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, Disiplin Kurulu (Asil), Gökay Özay, Seden Sürme Gökçe, Esmer Soylu Özdemir, Oğuz Kaan Özipek, İbrahim Baloğlu. (Yedek ) Tuğçe Birim, Serkan Ata, Yasin Aydın. Denetleme Kurulu (Asil) Hasan Aslan, Lütfullah Tekin, Özge Tosunöz Sarı. (Yedek) Feyza Nur Alkan, Vildan Bostancı, Alper Doğanay. TBB Delegesi Kemal Çelik.

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA

Editör: TE Bilişim