Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Niğde Barosu Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık görevini Osman Çimen’den devralan ve mazbatasını alarak göreve başlayan Hüseyin Demirbilek, ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Niğde Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensuplarının kahvaltı programı dün saat 10.00’da Grand Otel’de düzenlendi.


Niğde Barosu Yönetim Kurulu olarak ilk toplantılarını basın mensupları ile gerçekleştirmek istediklerini, basının Niğde için önem taşıdığını dile getiren Niğde Baro Başkanı Demirbilek, “ Biliyorum ki Niğde basını, Niğde’de yapılan güzel hizmetlerin her zaman arkasında oldu. Bir basın mensubu arkadaşım yoktur ki Niğde için yapılacak güzel bir hizmeti baltalasın, önüne geçsin” diye konuştu.


Niğde’nin önemli sorunları bulunduğunu, bu sorunların aşılması noktasında Niğde yerel basınının en önemli etken olduğunu ifade eden Demirbilek, “ Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve birlikte hareket edilmesi noktasında Niğde yerel basını önemli bir görev üstlenmektedir” dedi.


ŞUAN NİĞDE ADLİYESİNDE İKİ TUVALET BOZULARAK HAKİM ODASI YAPILABİLDİ


En önemli eksikliklerinden bir tanesinin adliye binası olduğunu vurgulayan Demirbilek, “ Niğde adliye binasında iki tuvalet bozularak hakim odası yapıldı. Adliyenin dışına da tuvalet inşası gerçekleştirildi. Bunun Niğde için bir zul olduğunu düşünüyorum. Bugün Aksaray 160 kişilik toplantı salonu, yemekhanesi, lokantası, geniş bekleme salonları ve aile mahkemelerinin bulunduğu adliye binasına 2005 yılında kavuştu. Bunun yanı sıra Çorum, Yozgat, Kırşehir gibi etrafımızda ne kadar İl varsa bunların hepsi ciddi anlamda adliye hizmetlerinden yaralanmakta ancak Niğde bu anlamda geride kaldı” dedi.


NİĞDE YENİ ADLİYE BİNASINA KAVUŞMALI,

HERKESTEN DESTEK İSTİYORUZ



Adliye binası konusunda şimdiye kadar yapılan tartışmaların, konuşmaların geride kaldığını bundan sonra yapılabileceklere bakmak gerektiğini vurgulayan Demirbilek, “ Niğde bir an önce yeni bir adliye binasına kavuşmalı. Şehrin bütünlüğü bozmadan, büyütecek, şehrin dokusuna da uygun olacak bir adliye binası için çalışılmalı. Baromuz bu konuda üzerine düşeni yapacak. Yönetim Kurulumuz ve Baro’ya kayıtlı bütün arkadaşlarımızı bu konuda hem fikirdir. Bu konuda Niğde’de bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarının desteğini alacağımızı düşünüyor Mimarlar Odası’ndan, Ticaret Odası’ndan ve Esnaf Odalarından da bu konuda destek bekliyoruz. Sonuç itibariyle biz büyük bir platformuz ama bunun öncülüğünü gazeteci arkadaşlarımın yapacağı kanaatindeyim” dedi.


BAROMUZUN,  BASININ YANINDA OLDUĞUNU VURGULUYORUM

Gerek Adliye binası gerek Niğde’ye yapılacak diğer yatırımlar noktasında Baro’nun Niğde’nin yanında olduğunu söyleyen Demirbilek, “ Niğde yerel basınının da bu anlamda Niğde’nin ve Baro’nun yanında olduğunu biliyorum. Biz de gazetecilerin özellikle mesleki tüm sorunlarıyla alakalı olarak şartsız bir şekilde onların yanında olduğumuzu vurgulamak isterim” dedi.



Niğde Barosu’nun yerel basın ile düzenli olarak bir araya geleceğini söyleyen Demirbilek, “Hep birlikte inşallah iyi şeyler başaracağımız kanaatindeyim” diye konuştu.


Haber : S.GÖKEL - E.Güçer


Editör: TE Bilişim