Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak hazırladığımız, Dünyanın tanınmış iş adamlarından, Türkiye’nin ekonomisine büyük katkılar sağlayan, Niğde’mizin gururu,  Merhum Ayhan Şahenk’i  2 Nisan 2014  Tarihinde Niğde Üniversitesi Derbent kültür merkezinde anma Programı hazırladık

Niğde’nin geçmişte çok değerli bilim adamları, Valileri, Genel Müdürleri, Müsteşarları, milletvekilleri, Bakanları, Belediye başkanları Niğde için çok güzel hizmetlere imza atmışlardır. Bu konuda Kendilerine şükran borçluyuz.

Niğdeli iş adamı olarak, Dünya devleri arasında, adını altın harflerle yazdıran, Niğde’nin öz evladı, Merhum Ayhan Şahenk’i  özet olarak yakinen tanımak ve gençlerimize tanıtmak istedik.

Ayhan Şahenk, 1929 yılında Niğde’de doğdu.13 Mart 1950 yılında Doğuş Grubu’nun temellerini attı.  İnşaat, bankacılık, iletişim, turizm, gıda, otomotiv alanlarında önemli yatırımlar yaptı.

Ayhan Şahenk’in kurduğu Vakıf, birçok yerde okullar inşa etti. “Halk Sağlığı Programı” çerçevesinde sağlık programları sundu. Spor, kültür, sanat alanlarında da önemli girişimlerde bulundu ve öncülük yaptı.

O diyor ki; “Kırk yıllık iş hayatımın başlangıcına dönüp baktığımda, planladığım hizmetlerin büyük bir bölümünü yerine getirdim.  Yaptığım hatalarımı,  eksiklerimi, kusurlarımı, kendime özgüvenle, çalışmakla,  mücadeleyle, sabırla yendim.

Hayatta hiç bir şeyimi şansa bırakmadım. Yapmak istediklerimi, varmak istediğim yeri, yıllar öncesinden planladım. Yolumu, yönümü hiç değiştirmedim. Ufkumu, hedeflerimi genişlettim.

Sizlere önerim, yaptıklarınızla yetinmeyin, hiçbir konuda moralinizi bozmayın. Sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmeyin. Başarı sizin güveninizi arttırır ve güçlendirir”.

Kendileri örnek bir iş adamı ve Profesyonel bir yöneticidir. Hiç bir zaman siyasete alet olmadı, siyasi rant peşinde koşmadı.

O, zamansız ve amansız bir hastalığa tutulmuş, tedavi gördüğü Amerika da vefat etmiştir. Türk milleti yeri doldurulamayacak bir büyüğünü kaybetmiştir.

Ayhan Şahenk, Türkiye’de büyük projelere başarıyla imza atmış, dürüst, çalışkan, mütevazı ve hayırsever bir iş adamıdır.

Şahenk Vakfı,  Niğde'ye Tarım Bilimleri Ve Teknolojileri Fakültesini kurmuş ve 200 kapasiteli öğrenci yurdunu Niğde Üniversitesine kazandırmıştır. Mükemmel bir kütüphane inşa edip donattıktan sonra  1Niğde Belediyesi'ne devretmiş, Avrupa düzeyinde  “Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesini” Niğde’ye kazandırmıştır.

Ayhan Şahenk Vakfı Sevgi Ormanları adı altında 80 bin m2'lik alanda 8 bin yetişkin ağacın dikilmesine vesile olmuştur.

İleriki senelerde hedefimizde “ Ayhan şahank” bilim ödülü için Ulusal ve Uluslar arası düzeyde ödüllü çalışmalar yapma gayretimiz olacaktır.

Bu programın hazırlanmasında bize destek veren, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Milli eğitim Müdürüne teşekkür ediyoruz.

Bolu’nun İzzet Baysalı varsa, Niğde’mizin de Ayhan Şaheki vardır, diyoruz.

Merhuma C.Allahtan rahmet diliyoruz.