Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

24 Temmuz’un Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kutlanması nedeniyle bir açıklama yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün, yazılı görsel ve işitsel yayın kuruluşlarında görev alan tüm çalışanların Basın Bayramı’nı kutladı.

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün açıklamasında, “24 Temmuz, sansürün kaldırıldığı tarihtir. Ülkemizde de bu tarın Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ancak günümüzde meslektaşlarımızın çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma imkânları bakımından yaşadıkları sıkıntılardan dolayı, meslektaşlarımız açısında bir bayramdan söz edemeyiz. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil dayanışma günleridir” dedi.

15 TEMMUZ’DA ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı

Basının ne kadar önemli olduğunun 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha görüldüğünü belirten Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, “15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimizi ve demokrasimize yönelik yapılan hain saldırıda basının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ulusal ve yerel basın kuruluşları yaptıkları yayınlarla kahraman Türk halkını bilgilendirmiş ve darbecilerin baskısına rağmen susmayarak darbeye var gücü ile karşı çıkmıştır. Yapılan yayınlar darbecilerin planlarını ve oyunlarını bozarak darbe girişimini engellemiştir” dedi.

BASIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETİKİLİ ARACIDIR

Başkan Düzgün, açıklamasının devamında özgür basının demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirterek, “İkinci Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesiyle Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür lakmış ve sansürün kalktığı 24 Temmuz her yıl Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir” dedi.

DEMOKRASİNİN GÜVENCESİ BASINDIR

Demokrasinin güvencesinin basın olduğunu vurgulayan Başkan Düzgün, “İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir.

Son dönemde yaşanan menfur darbe girişimi gösterdi ki milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları demokrasinin en büyük güvencesidir. Milli iradeye vurulmak istenen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla, basında sansürün kaldırılışının 114. Yıldönümünde, tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim