Niğde Esnaf ve Sanatkarları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil basın mensuplarıyla bir araya gelerek Niğde’ye gelen depremzedeler için NESOB binasında oluşturdukları giyim ve gıda mağazası hakkında basın açıklaması yaptı.

NESOB Deprem bölgelerine 5 Tır,3 Kamyonet ve bir otobüs yardım gönderdi

NESOB Başkanı Yeşil açıklamasında, “Depremin ilk gününden itibaren NESOB ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile deprem bölgelerine ve kente gelen afetzedelere yardım etmek için ellerinden geleni yapmaya gayret gösterdik. Deprem bölgesine bugüne kadar 5 tır, 3 kamyonet ve bir otobüsle giyecek, gıda malzemesi, ekmek, su, bakliyat, odun, kömür, ekmek, battaniye, çocuk maması, çocuk ve hasta bezi, ayakkabı, ısıtıcı gibi yardım malzemelerini gönderdik” Dedi.

NESOB'un içinde bulunduğu binada, giyim mağazası oluşturduk

Yeşil açıklamasının devamında, ” Yine kentteki yurtlarda ve diğer konaklama yerlerinde kalan depremzedelere her türlü yardımı yapıyoruz. NESOB'un içinde bulunduğu binada, giyim mağazası oluşturduk. Depremzede kardeşlerimiz için, iç çamaşırından tutun kabanına varana kadar giyim ihtiyacını, çocuk, bebe, kadın, bay, bayan kıyafetlerinin hepsini ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle iç çamaşırı, çorap ihtiyacımız var. Bu noktada yardım etmek isteyen vatandaşlarımız bize ulaşabilir.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Esnaflarımızın genel sıkıntısı olarak Niğde’de 32 hasarlı bina var, bu binaların altında dükkânları olan esnaf arkadaşlar var. Siyasilerin ve yetkililerin gerekli girişimleri yaparak Niğde’nin de OHAL Bölgesi içine alınmasını istiyoruz. Niğde’deki esnaflarımızın da Devletimizin depremzedelere verdiği asnaf yardımlarından faydalanmasını istiyoruz. "İfadeleriyle açıklamasına son verdi.

Editör: TE Bilişim