Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, İyiliğin Geleceği Kulübü, Genç İHH ve Genç Akademisyenler Birliği’nin paydaşlığında, Yazar ve Genç Dergisi Editörü Süleyman Ragıp Yazıcılar’ın sunumuyla “Mânâ Medeniyeti” adlı konferans gerçekleştirildi.

İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Çiçek, Genç Akademisyenler Birliği Niğde Temsilcisi ve İyiliğin Geleceği Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Vural, İHH Niğde Başkanı Şaban Koç, Genç İHH Niğde Temsilcisi Ayhan Atdemir, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Recep Çiçek, programda emeği geçenlere, konuk Süleyman Ragıp Yazıcılar’a ve katılımcılara teşekkür ederek fakülte yönetimi olarak her zaman akademik ve sosyal etkinliklerle öğrencileri buluşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını aktardı.

Niğde’de enerji kesintisi devam ediyor Niğde’de enerji kesintisi devam ediyor

İHH Niğde Başkanı Şaban Koç da kürsüye çıkarak bu tür etkinlikler için imkân sağlayan Üniversite ve fakülte yönetimine teşekkür etti. Şaban Koç, Mavi Marmara’nın bizler için ne mânâ ifade ettiğine dair kısa bir sunum da yaptı.

Konuk Süleyman Ragıp Yazıcılar ise Hz. Musa ve Firavun örneğinden hareketle konuşmasını zulme sessiz kalmamak ve mazlumun yanında yer almak şeklinde temellendirdi. Bu toprakların yüzyıllardır zalimden nefret ettiğini ve her daim mazlumun yanında yer aldığını söyleyen Süleyman Ragıp Yazıcılar, “Zalimden nefret et mazlumu koru” düşüncesine sahip olunması gerektiğini ifade etti.

Mazlumun, dininin ve ırkının olamayacağını söyleyen Süleyman Ragıp Yazıcılar, “Mazlumlar arasında ayrıt eden varsa hala cahiliyye devrinde kalmış demektir” dedi. Süleyman Ragıp Yazıcılar açıklamalarının devamında mazlum konusunda tarafgir olunamayacağını, o şu milletten bu şu ırktan denmemesi gerektiğini, mazlumun mazlum olduğunu sözlerine ekledi.

Program sonunda İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Çiçek tarafından Süleyman Ragıp Yazıcılar’a hediye takdim edildi. Akabinde Süleyman Ragıp Yazıcılar ‘’Hürmetten Hayrete’’, “Baht Meselesi” ve ‘’İnsan Mesafedir’’ isimli kitaplarını program katılımcıları için imzaladı.

Editör: TE Bilişim