Birçok etkinliğin yer aldığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bahar Şenlikleri “NOHUFEST 2022” başladı. NOHUFEST 2022’nin açılışına Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde il protokolü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bahar Şenliklerinin açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasına, “Göreve başladığımız günden itibaren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yönetimi olarak öğrenci odaklı çalışmalar yapmanın gayreti içinde olduk. Bu çalışmalarımızın en somut örneklerinden biri de bugün büyük bir coşku ve heyecanla başlayan Bahar Şenliklerimiz olacaktır” diyerek başladı.

Üniversitelerin, bulundukları bölgelerde bilimin merkezi olmalarının yanında kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerin de yoğun olarak gerçekleştirildiği, toplumlara bu bağlamda öncü olmuş ve olacak kurumlar olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Bu yıl 30. Yaşını kutlayan ve bunu birçok etkinlikle taçlandıran Üniversitemiz de yine Niğde ili ve bulunduğu bölge için bu görevi üstlenmiş lokomotif bir kurumdur. Umuyorum ki bu öncü rol aralıksız olarak sürecek ve hem ilimizin hem de bölgemizin gelişimine uzun yıllar katkı sunacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, “Uzun bir süre sonra yapacağımız, çeşitli etkinliklerin ve konserlerin yer aldığı Bahar Şenliklerimizin, herkes için eğlenceli geçmesini temenni ediyor, şenliklerimize katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ve sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek noktaladı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, daha sonra etkinlik alanında gençler ile sohbet ederek çeşitli aktivitelere katıldı.

Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz? Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz?

Arzu Akdaş, Murat Kekilli, Hande Ünsal, Esat Ergüven ve Cem Belevi gibi sanatçıların sahne alacağı Üniversitemiz Bahar Şenlikleri “NOHUFEST 2022” kapsamında, “DJ Eşliğinden Katılımlı Dans ve Halaylar”, “Resim Canlı Performans, Ebru Sanatı”, “Halat Çekme, Sandalye Kapma, Karaoke, Çuvalla Koşu Yarışması, Yumurta Taşıma, Balon Patlatma, Yoğurtta Para Bulma, Sokak Tenisi, Langırt ve Masa Tenisi Turnuvaları”, “Türk Halk Müziği Konserleri”, “Halk Oyunu Gösterileri”, “Davul Şovları”, “DJ Partileri”, “Sabah Sporları”, “Seminer”, “Satranç ve Tavla Turnuvaları”, “Penaltı Yarışmaları”, “Sergiler”, “Workshop”, “Futbol Gösteri Maçları”, “Sıra Gecesi Konseri”, “Tiyatro Gösterileri”, “Mimari Proje Sunumları”, “Uluslararası Öğrencileri Yöresel Kıyafet Defilesi”, “Kampüs İçi Bisiklet Turu”, “Tenis Turnuvası”, “Öğrenci Koşu Yarışmaları” ve spor şenliklerimiz de gerçekleştirilecek.

Öğrencilere yönelik satış panayırı, Öğrenci kulüp stantları ve NOHUTT tanıtım ve satış standının da bulunduğu “NOHUFEST 2022”, 27 Mayıs Cuma günü yapılacak etkinliklerin ardından son bulacak.

Editör: TE Bilişim