Tüm Dünyada olduğu gibi Koronavirüs Ülkemizde ve Niğde’de bir alandaki çalışmaları da sekteye uğrattı. Müze Müdürlüğünün sorumluluk alanlarında bulunan farklı noktaları da yapılan  kazı ve yüzeysel araştırmaları da etkiledi. Pandeminden önce 6 ay 1 yıl gibi süren kazı ve yüzeysel araştırtmalar pandemi nedeniyle yer yer 1 ay yer yer 2 aylık bir süreli çalışmaları ile tamamlandı.

Niğde’de Kazı Yapılan Bölgeler

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Müze Müdürü Yakup Ünlüler, çalışmaların yapıldığı bölgeleri ve bölgelerde çalışma yapan üniversite görevlilerini açıkladı.

Kazı ve yüzeysel araştırmaların yerleri VE kimler tarafında çalışmaların yürütüldüğünü  alanlar şunlar: ‘‘Niğde’de 2020 yılında Tepecik Höyük Kazısı İstanbul Üniversitesi Doç. Dr. Erhan Bıçakçı, Kınık Höyük Kazısı New York Üniversitesi ile Pavia Üniversitesi Prof. Dr. Lorenzo D’Alfonzo, Tyana Antik Kenti Kazısı Aksaray Üniversitesi Doç. Dr. Osman Doğanay, Posuz Höyük Kazısı Fransız Anadolu Araştrımlar Enstitüsü Doç Dr. Claire Barat, Kayırlı Sırçalı Tepe Kazısı Niğde Müze/İstanbul Üniversitesi Müze Müdürlüğü/ Doç. Dr. Semra Balcı, Niğde İli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Ekiz, Niğde İli Çamardı, Ulukışla ve Bor İlçeleri Dağlık Alan Yüzey Araştırması Hitit Üniversitesi Araş. Gör. Dr. Abdullah Hacar’’

Editör: TE Bilişim