Kültür ve Turizm il müdürü Alper Göncü, tarihi Bedesten binasına kurulacak olan Kent müzesinde sergilenecek 50’ye yakın eserin toplandığını ve 2022 yılının Temmuz ayı itibariyle ziyarete açmayı planladıklarını söyledi.

Kent Müzesinin 2022 yılının temmuz ayı sonu itibariyle açmayı planladıklarını ifade eden Niğde kültür ve Turizm Müdürü Göncü; “ Niğde’de kuracağımız Kent Müzesi ile ilgili sürekli mesai harcamaktayız. Marka kent Niğde Projesinin bir parçası olan Niğde Kent Müzesi yaklaşık 1 buçuk yıldır projesi ile ilgili çalışmalar yaptık. Bu proje nihayetlendi. Bildiğiniz üzere bedesten de gerçekleştireceğiz. Bedesten zaten şu anda tadilatı yapılmış durumda. Bina olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Burada bulunan 48 adet bağımsız bölme ayrı ayrı konularda Niğde’nin tarihini yansıtacak dükkânlar. Burada canlandırılacak. Bu çalışmaya biz geçen sen başlamıştık. 2022 yılın Temmuz veya Ağustos ayında hayırlısı ile bu müzemizi açmayı planlıyoruz. Her şey yolunda giderse bu tarihlerde açmayı ümit ediyoruz. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığından almış olduğumuz destek ile birlikte Niğde Belediyesi ile birlikte çalışıyoruz. Bu destek ödeneğimizde gelmiş durumda. Yıl başından sonra tamamen eser toplama ve envanter çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu güne kadar 50’den fazla çok kıymetli Niğde’ye ait eserler topladık. Bunları da toplamaya devam ediyoruz” dedi.

Tarihi Saat kulesinin yine eski ihtişamına kavuştuğunu belirten Göncü; “ tarihi kalemizde bulunan Saat kulesindeki çalışmalar sona erdi. Artık eski günlerde olduğu gibi saat kulemizdeki saatimiz çalışıyor ve çanı her yarım saatte ve tamlarda çalmaya başladı. Ayrıca Kent müzemiz için Niğde ili ilgili eserlerimizin çalışmaları Atölyelerde replikalarını yaptırmaya başladık. Birçok şeyde Niğdeli hemşerilerimiz için sürpriz olacaktır. Bunu da biz buradan Niğdeli Hemşerilerimiz ile paylaşmak isterim. Ben Niğdeli vatandaşlarımıza ve özellikle Niğde dışındaki vatandaşlarımıza bir çağrım olacak. Müzemiz için babasının, dedesinin, nenesinin kullandığı eşyalardan kıyafetlerden veya objelerden bizlere bağışlamasını hediye etmesini istiyoruz. Bizlere destek olurlarsa bu ürünleri müzede onların adına yaşatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı

Editör: TE Bilişim