27 Mart - 2 Nisan Kütüphaneler Haftası nedeniyle Niğde’de Yukarı Kayabaşı Mahallesinde bulunan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Niğde Belediyesi’nin, bu yıl içinde kente kazandırmayı planladığı 5 kütüphaneden ilki, Kütüphaneler Haftası’nın ilk gününde düzenlenen törenle, kapılarını kitapseverlere açtı.

Yukarı Kayabaşı Mahallesi’ndeki Belediye Başkanlığı Çalışma Ofisi’nin giriş katında hizmete giren Kayabaşı Kütüphanesi, gençlerin boş vakitlerini değerlendirebileceği bir gençlik merkezi olarak da kullanılacak.

Günün 24 saati açık olacak kütüphanede gençlere internet ortamının yanı sıra, çay kahve ve çorba ikramının da yapılacağını belirten Başkan Özdemir, gençlerin buraya istediği saatte gelip kütüphanedeki yayınlardan faydalanarak ders çalışabileceklerini ifade etti.

Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açılış konuşmasında; ‘Burası ilk aşamada kütüphane olarak yapıldı. Sonra spor tesisi oldu, daha sonra da belediye hizmet binası oldu. Bugünden itibaren eski kimliğine kavuşacak dedi.

Gençlerle birlikte beraber burada çalışarak, gençlerimizin ufkundan faydalanacağız. Bununla birlikte Niğde’de toplam 6 tane kütüphane olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bakanımıza da bu konuda çok teşekkür ediyorum. Yer tahsisini yaptık, kitapların kaydını yaptık. Bundan sonra verimli olması için çalışacağız. Gençlerimize çay kahve ikramımız olacak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Protokol üyeleri hep birlikte kurdele kesilerek yapılan açılış sonrası Başkan Özdemir protokol üyeleri ve davetlilere kütüphaneyi gezdirdi.

Editör: TE Bilişim