Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, resmi kurumlar ziyaretleri ve il genelinde yürütülen çalışmaları görmek maksadıyla gerçekleştirdiği inceleme gezilerine devam ediyor. Kavaklıoğlu önceki gün de Niğde Belediyesinin sürdürdüğü Yeşilburç yolu üzerindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Daha sonra da Patates Araştırma Enstitüsüne giden Kavaklıoğlu, Enstitü Müdürü Hüseyin Onaran’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Enstitünün çalışmaları yürüttüğü laboratuarları gezdi.
Ankara-Niğde otobanına özel önem veriliyor
AK Parti döneminde sağlık ve eğitim kadar asfalt yollar ve otobanların kazandırılması açısından da altın bir dönem geçirilmekte olduğunu belirten Kavaklıoğlu, “Niğde Belediyesi de çalışmalara hız verdi Ekim ayına dek önemli mesafeler kaydedilecek. Ayrıca Ankara ve Niğde otobanına da Ulaştırma Bakanlığı özel önem veriyor. Bu Niğde için çok önemli bir proje. Yolların modern olması halinde buraya gelecek ürünlerin de maliyeti düşecek, daha kaliteli yollar Niğdelinin yaşamına doğrudan katkılar sağlayacaktır” dedi.
“Üreticilerimizin emeğini zararlara kaptırmaması için çalışacağız”
Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaretinde patatesin Niğde tarımı ve ekonomisi için büyük yeri ve önemi olması nedeniyle çiftçilerin ürettiği ile ayakta durmasını sağlayacak çalışmalara özel bir önem vereceklerini ifade eden Alpaslan Kavaklıoğlu, kıymetli üreticilerimizin patates üretirken emeklerini ve ürünlerini hastalık ve zararlara kaptırmaması için devlet desteğinin de gerektiğinin önemine işaret etti. Ayrıca Niğde Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi’nin kuruluşunun gerçekleşmesi durumunda patates ürünün daha verimli hale gelmesi ve patates üretiminin önündeki bazı sorunların giderilmesi ile Patates Araştırma Enstitüsünün etkinliğinin artırılması anlamında bir düşüncesi olduğunu da ifade eden Kavaklıoğlu, “Nevşehir ile birlikte Niğde ülkemizin en önde gelen patates üretici illeri. Bizler de çiftçilerimizin önünü açacak çalışmalarda yoğun çaba sarfetmekten geri durmayacağız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim