Bugün yargılayıp astığımız kişiler yalan söylemedikleri için bu durumdalar.Evet yalan söylemedikleri için.Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözü misali konuştuğumuz için bu durumdayız.Ya susanlar onlar hiç mi suçlu değil.görüp göz yumanlar, bakıp acımayanlar hepsi çok mu masum. Nasıl bir kaosun içerisindeyiz; düşünüyorum öyleyse varım diyen düşünür şimdi “düşünüyorum öyleyse suçluyum” diyecek. Susmak bir çözüm mü ?
Neye kime kızmalıyız ki ya da neyi eleştirmeliyiz hepsi aynı kapıya çıkmıyor mu?Artık suçsuzları atarken bir köşeye suçluluların şakşakçıları olmuyor muyuz? Çıktığımızda dışarı herkes aynı şeyi söylerken neden konuşmuyoruz peki .Bir kurban bulunmasını mı bekliyoruz. O bizim düşüncelerimizi söyledi tamam artık hapse girebilir mi demeliyiz.Neye kime sahip çıkıyoruz.Televizyonun başında içimizden geçirerek mi yapıyoruz bunları .korkmuyor muyuz….?
Artık toplamalıyız valizlerimizi büyüklerimiz dururken biz konuştuk diye susturulmayacak mıyız? Sen küçüksün sus denilmeyecek mi? Ne çok soru var cevaplanmayı bekleyen oysa biz gitmek zorunda kalıyoruz.