Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa 73 yaşındaki bir hastaya Kalp kapak Ameliyatı yapıldı.


Niğde’de ilk defa kalp kapağı ameliyatı yapıldığını belirten Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya; “Daha önce Niğde’de Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılmayan bir ameliyatı yaptık. Bu ameliyatı yapamama sebebimiz aslında ekip olarak tecrübesizliğimizden değil, imkân olarak, kapakların geri ödeme problemlerinden dolayı şimdiye kadar biz bu ameliyatı yapamıyorduk.  Teknik alt yapımız müsait hale geldikten sonra cerrahlarımızın da, hocalarımızın da özgüvenle ilk defa burada Aort kapağını metal kapakla değiştirerek başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamız bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servislere aldık ve hastamızın sağlık durumu çok iyi. Bu ameliyat ömürlük bir ameliyat. Ülkemizde de rutin olarak yapılan bir ameliyat. Bundan sonraki süreçte ilimizden çevre illere sevk yerine ilimizde ameliyat olabilecekler. Biz Niğde’mizde gerçekleştirilmeyen ameliyatları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


Kalp Damar Cerrahı Öğretim Üyesi Kalp ve Damar Cerrahı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Faruk Serhatlıoğlu; “ Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 73 yaşındaki Meryem Etkar isimli hastamızı tespit ettiğimiz aort kapak darlığı nedeniyle servisimize yatırdık. Hazırlıkların tamamlanmasını takiben 17/03/2023 tarihinde mekanik kalp kapağı ile aort kapak değişimi (aort kapak replasmanı) yapıldı. Hastamız bir günlük yoğun bakım takibinin ardından servis takibine alındı ve taburcu etmeyi planlanmaktayız.  Kalp kapak değişimi, aort ve mitral kapaklarının bozukluklarında dünyada ve ülkemizde sıklıkla başvurulan bir açık kalp ameliyatıdır. Bu ameliyat sonrasında hastalar günlük hayatlarına kısa sürede dönüş yapmakta ve normal yaşamlarına devam etmektedirler.  Teknik olarak zor ve riskli açık kalp ameliyatları (baypas ameliyatları) hastanemizde dünya standartlarında yapılmaktadır. Bundan sonra kalp kapak ameliyatları da merkezimizde yapılmaya başlanmıştır. Bundan önce diğer büyük şehirlere sevk edilen hastalarımıza artık kendi memleketlerinde, yaşadıkları şehirde bu hizmeti verebilmenin gururunu yaşamaktayız. Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


Operasyonu Yapan Hekimler; Kalp Damar Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu, Uzm. Dr. Muhammet Sefa Sağlam ve Uzm. Dr. Hamdi Mehmet Özbek.

Başkan Özdemir; 100 Yılın Projesinde çalışmalar devam ediyor Başkan Özdemir; 100 Yılın Projesinde çalışmalar devam ediyor

Editör: TE Bilişim