Bir milyon 200 bini aşkın öğrenci ve milyonlarca yakını, şu günlerde, daha iyi bir liseye girebilmek için, yoğun çaba içerisinde.

Peki, en iyi lise hangisi? Daha doğrusu, en iyi geleceği hangisi hazırlıyor? En iyi yabancı dili hangisi öğretiyor? Üniversite başarısı en iyi olan hangisi?
Sporda, sanatta, sosyal etkinliklerde en önde giden hangisi? Dünyanın en iyi üniversitelerine en çok öğrenciyi hangisi gönderiyor? En fazla politikacıyı, iş adamını, sanatçıyı, sporcuyu, diplomatı hangisi çıkartıyor? En önemlisi de, en iyi bursu hangisi veriyor? Meslek liseleri mi, imam hatipler mi, Anadolu liseleri mi, kolejler mi yoksa fen ve sosyal liseleri mi?

İşte bu soruya cevap aramak için her zaman olduğu gibi yine tek tek okulları inceledik ve tespitlerimizi peyderpey sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Elbette somut olan verileri dikkate alacağız. Ama giriş puanlarının, üniversite başarılarının ya da bazı konulardaki öne çıkışların tek başına, fazla bir şey ifade etmediğini, en iyi bilenlerdeniz.

Bir lisede aradığınız hemen her şeyi bulmanız mümkün mü? Çok zor ama böylesi liseler de yok değil.

İşte önemli olan onu arayıp bulmanız... Bu konuda, en çok zorlananlar sanmayın ki, puanı, parası ve bilgisi az olanlar.  İlk 100’e girenin de, cebinde milyarları olanın da, tüm bu okulları çok yakından izleyenlerin de kafası bir o kadar karışık. Çünkü aile büyükleri ile öğrencilerin görüşleri, istekleri, beklentileri çoğu zaman birbiriyle örtüşmüyor.

Bu da, en iyi okulları bile tartışmalı hale getiriyor. Bana göre ise en iyi okul, çocuğunuzun en mutlu olacağı okuldur. Gerisi hikâye!..