Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, patateste yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla 2016 yılı Bütçe görüşmelerinde Milletvekillerine fırında patates ikram etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılı bütçe görüşmeleri sürerken fırında pişirilen Niğde patatesi genel kurulda bulunan milletvekillerine dağıtıldı.

ÖMER FETHİ GÜRER PATATES'İ SORDU... BAKAN ÇELİK YANITLADI

Niğde patatesinin TBMM salonlarında dağıtıldığı sırada Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e patates konusunu sordu.

Ömer Fethi Gürer, Tarım Bakanına: Patates ve elma Niğde'de depoda kaldı, 200 bin tonu aşkın patates çimlenmeye başladı, yurt dışı satış olanağı görünmüyor. Büyükşehir belediyeleri vasıtasıyla acil patates ve elmanın pazarlanması düşünülmekte midir ya da farklı bir çözümünüz var mıdır? diye sordu. 

 Bakan Faruk Çelik patates konusunda bir açıklama yaptı. Bakan Çelik; “Stokta şu anda 710 Bin ton patatesten bahsediliyor. İfade edilen 710 Bin ton yani iki aylık bir patates stoku var.  Bununla ilgili, milletvekili arkadaşlarımız sıkı bir şekilde her gün kapımızda. Takip ediyoruz, Ekonomi Bakanlığımızla görüşüyoruz. İhracatıyla ilgili atılması gereken adımların çalışmalarının devam ettiğini burada beyan etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, İlimizin en önemli geçim kaynağı olan patates sıkıntısını bu yılki bütçe görüşmelerinin gündemi haline getirdiklerini belirterek; "Niğde’mizin patatesine bir an önce çözüm bulmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

ERDOĞAN ÖZEGEN; PATATES KONUSUNA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ile ihracat teşviki konusunda görüşmelerin sürekli devam ettiğine vurgu yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Özegen; “Gerekliliğine inandığımız İhracat teşvikine ilişkin çalışmaların bir an önce tamamlanması konusunda görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

İhracat teşvikinin yanı sıra Kurumların toplu alımları için görüşmeleri hızlandırdıklarını belirten Özegen; “Ankara Büyükşehir Belediyemizi altgelir grubuna dağıtılmak üzere yüklü miktarda patates alması için Niğde Ziraat Odamız ile görüştürdük. İnşallah en kısa zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi yüklü miktarda bir alım gerçekleştirecek. Çiftçilerimizin ürünün değerlenmesi ve sıkıntıların giderilmesi için görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah daha iyi sonuçlar alacağız” dedi.



http://www.borhaber.net/siyaset/gurer-orta-yapti-patates-ozegen-de-h19635.html

Posted by Bor Haber on 6 Mart 2016 Pazar
Editör: TE Bilişim