CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, gölet projeleri yarım kalan, sorunlu olarak tamamlanan ya da gölete ihtiyaç duyulan köy ve beldeleri sıraladı. Yeraltı su seviyesinin sürekli çekildiğine dikkat çeken Gürer, kuraklığın sulama suyunda planlamanın önemini bir kez daha ortaya koyduğuna da dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Niğde’nin köy ve beldelerindeki gölet sorununa vurgu yaptı.

YARIM KALAN GÖLETLER

Karadeniz e Akdeniz’e akan suların yönünün, Anadolu’daki tarım alanlarına döndürülmesinin şart olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Ulukışla ilçesinde İmrahor Göleti ve Bor ilçesi Halaç köyü gölet inşaatları başlatılmıştır ancak süresi içinde tamamlanmamış, yarım kalmıştır” hatırlatmasında bulundu.

GÖLET BEKLEYEN BELDE VE KÖYLER

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

2022 yılı bütçesine Niğde ili için bu bağlamda yeterli kaynak ayrılması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Güney, Tekneçukur, Şeyhömerli, Maden, Beyağıl, Himmetli, Elmalı, Gösterli, Demirkazık, Üçkapılı, Bekçili, Çukurbağ, Karanlıkdere, Karamahmutlu, Havuzlu, Ovalıbağ, Şeyhler'e su kaynakları için gölet yapılması beklenmektedir” dedi.

SORUNLU GÖLETLER

Gürer, Darboğaz, Emirler, Handeresi, Porsuk göletlerinin ise farklı sorunları olduğunu ifade ederek bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

YERÜSTÜ SULARI DEĞERLENDİRİLMELİ

CHP Milletvekili Gürer, yer altı sularının enerjiyle çıkarıldığından enerji maliyetinin yüksek olduğunu, bu nedenle yer üstü suları değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim