Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrenci odaklı çalışmalarına Yeşil Enerji Evimizde kurulan sistemlerle aralıksız olarak devam ediyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri neticesinde üretilen ürünlerin kullanıldığı ve enerjisini temiz enerji teknolojilerinden sağlayan Yeşil Enerji Evimizin önüne yine enerjisini enerji evimizden sağlayan elektrikli aydınlatma direklerinde yer alan panellerle öğrenciler telefonlarını şarj edebilecekler.

Bu bağlamda Üniversitenin yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri neticesinde üretilen ürünlerin kullanıldığı ve enerjisini temiz enerji teknolojilerinden sağlayan Yeşil Enerji Evimizin önüne yine enerjisini enerji evimizden sağlayan elektrikli aydınlatma direkleri yerleştirildi. Yerleştirilen aydınlatma direklerinin üzerinde yer alan panellerde öğrencilerimizin telefonlarını şarj edebilecekleri aparatlar bulunuyor. Öğrencilerle bir süre bu panellerin yanında sohbet eden ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin doğaya ve çevreye saygılı bir anlayışla öğrenci odaklı çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek alternatif enerji kaynaklarının her geçen gün öneminin arttığına da vurgu yaptı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu Üniversite tarafından da desteklenen yeşil enerji sistemlerinin, hem temiz bir gelecek bırakabilmek hem de sürdürülebilir enerji sistemine katkı sağlamak adına da çok değerli olduğunu aktararak hizmete alınan sistemin öğrencilerimize fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Niğde Belediyesi  İlk Meclis Toplantısını Yaptı Niğde Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Editör: TE Bilişim