Vali Âlim Barut, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Genel Sekreter Ali Nebol ve İl Özel İdare Şube Müdürleri ile birlikte Altunhisar İlçesi’nde belediye Başkanları ve Muhtarlarla bir araya geldi.

 

Vali Âlim Barut beraberinde  İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Özel İdaresi Yatırımcı Şube Müdürleri; Tarımsal Hizmetler Müdürü Mehmet Işılar, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Şahide Dal, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Betül Er, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Işıl Çakıcı, Altunhisar İlçesini ziyaret ederek burada Belediye Başkanlarını, Muhtarları ve İl Özel İdaresi yetkililerini bir araya getirdi.

Ziyaret heyetini Altunhisar Kaymakam Vekili Muammer Balcı, Altunhisar İlçe Jandarma Komutanı, Altunhisar İlçe Emniyet Amiri, Altunhisar İl Genel Meclis Üyesi Yıldıray Uysal,  Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı başta olmak üzere belde belediye başkanları, köy muhtarları ve ilçe protokol mensupları karşıladı.

İLETİŞİMİMİZİ SÜREKLİ KILMAK ÖNEMLİ

 

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Âlim Barut; gerçekleştirdikleri ziyaretin ve toplantının herhangi bir programa bağlı olmadığını belirterek, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacağını ve iletişim kanallarının açık tutmak için ilçelerin sorunlarını yerinde incelediklerini ifade etti. Karşılık olarak ne kadar çok bir araya gelinirse sorunların o derece doğru tespit edileceğini dile getiren Barut, sorunların konuşulmasıyla çözüme kavuşacağını ifade etti. 2011 yılına özel idare penceresinden bakıldığında yapılan çalışmaların son derece başarılı olduğunu kaydeden Vali Barut, “İl Özel İdare Genel Sekreterinin sizlere söyleyeceği sizlerin de onlara söyleyeceği olacaktır” dedi. 

GEREKENLER İHTİYAÇLAR DÂHİLİNDE YAPILDI

Vali Barut,“Paramızı intizamlı bir biçimde kullandık. Biri kuruşunu bile israf etmedik. Gerek meclis, gerek üyeler ve gerekse genel sekreter kısacası herkes üzerine düşeni yaptı ve başarılı çalışmalar ortaya çıktı. 2011 yılında tarımsal sulama ve kilitli parke başta olmak üzere birçok sektörde rekor kırdığımız bir yıl oldu. Tarımsal sulamaya büyük önem verdik. Suyun bir damlasını bile boşa harcamadık harcatmadık. Kapalı sistem dedik,  sulama göleti dedik yaptık. Eksiklerimiz yok mu elbette var ama geçen yıldan bıraktığımız çizgiden devam edecek enerji ve gücümüz de var. Bizim Devlet olarak görevimiz bitmez, sizin köylü olarak ihtiyaçlarınız bitmez” dedi.

Vali Âlim Barut’un açılış konuşmasının ardından İlçe Kaymakam Vekili Muammer Balcı; Altunhisar İlçesi’nin genel durumu hakkında bilgi verdiği konuşmasında ilçenin temel ihtiyaçlarını giderdiğini vurguladı. Eğitim altyapısı hakkında da bilgi veren Kaymakam Vekili Balcı “Temel ihtiyaçlar giderilmiş durumda. Ek işler oluyor. Tabi bunları da hallediyoruz. Gerek birlik gerekse İl Özel idare kaynaklarıyla. Eğitim alanında Altunhisar İlçemizin altyapı sorunu bulunmamakla birlikte bazı köy okullarımızın doğalgazlı hale getirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.  Yapılan bu çalışmalarda katkı sağlayan İl Genel Meclisimize, Genel Sekreterimize ve size teşekkür ediyorum. İlçemize teşriflerinizden dolayı duyduğum memnuniyeti bu vesile ile bir kez daha yenilemek istiyorum” dedi.

HEMŞEHRİLERİM SİZLERİ GÖRMEKTEN MEMNUN

İlçe gezilerinin Vali Âlim Barut başkanlığında Çiftlik İlçesi’nden başladığını söyleyerek sözlerine başlayan İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit; “Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Köylümüz muhtarımız, belediye başkanımız burada sohbet ediyoruz. Sorunlarımızı tartışıyoruz. Altunhisar halkı sizi arasında görmekten büyük mutluluk duymuştur Sayın Valim. Katılımlarınızdan dolayı teşekkürler.”

Vali Âlim Barut daha sonra yapılan geçmiş yıllar çalışması ve yapılabilecekler konusunda Genel Sekreter Ali Nebol’e söz verdi. Genel Sekreter Ali Nebol Altunhisar İlçesi köyleri altyapısından bahsettiği konuşmasında şunları kaydetti;

ALTUNHİSAR İLÇESİ KÖYLERİNİN GENEL ALTYAPI DURUMU

Altunhisar ilçesi köy yolu ağı 41 kilometredir. Bu yol ağınının 17 kilometresi asfalt kaplama, 21 kilometresi stabileze kaplama, yaklaşık 12 bin 585 metrekare parke kaplamadır. (3 kilometreye tekabül etmektedir) İçme Suyu; Altunhisar ilçesi sınırları içinde açılan sondajdan terfili Akçaören-Uluören-Karakapı grup içme suyu tesisi bulunmaktadır. Kanalizasyon: Altunhisar ilçemiz köylerinin kanalizasyon hat sistemi beton ve koruge borularla sağlanmaktadır. Toplam hat uzunluğu 2011 yılı sonu itibariyle 18 bin 183 metre olup bütün köylerimizde kanalizasyon hattı bulunmaktadır. İmar ve Kentsel İyileştirme: Bütçemizin köylere yardım harcama kaleminden ilçe köylere hizmet götürme birliklerine aktarılan paralarla köylerimizin cami onarımı, şadırvan işleri, köy konağı, mezarlık ihata duvarı gibi işleri birlikler tarafından yapılmaktadır. İmar kentsel iyileştirme sektöründe en büyük sorunumuz kaçak yapılaşmadır. Bununla ilgili denetim ekipleri kurulmuş olup, kaçak yapılır tespit edilecektir. Bu konuda muhtarlarımızın da büyük sorumlulukları vardır. Tarımsal Hizmetler kapsamında 2010-2011 yıllarında Altunhisar ilçesi Yeşilyurt, Çömlekçi ve Yakacık kasabalarına sulama tesisi yapılmıştır. Yeşilyurt sulama sistemine 202 bin 133 TL, çömlekçi sulama sistemine 150 bin 692 TL ve Yeşilyurt sulama tesisine 249 bin 504 TL olmak üzere toplam 602.329 TL harcama yapılmıştır. Altunhisar merkez ve Ulukışla sulama kooperatiflerinin DSİ ile yapmış oldukları ön sözleşme gereği kapalı sistem dönüşüm projeleri yapılmış olup, Ulukışla Kasabası’nın işi 571.000 TL’ye ihale edilerek işe başlanmıştır. Altunhisar merkezde ise ihale aşamasına gelinmiştir. Yeşilyurt kooperatifi DSİ ile ön sözleşme imzalamış, kuyu debilerinin DSİ tarafından güncellenmesi sonucunda projesi yapılacaktır. Yeşilyurt kasabası ayrıca açık kanal sulama tesisi istemekte olup, yerinde inceleme yapılacaktır”

TALEPLERİNİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Vali Âlim Barut, belediye başkanları ve köy muhtarlarına tek tek söz vererek onları dinledi. İl Özel İdaresi yetki alanındaki konular ilgili birim müdürlerince not edildi. İmkanlar dahilinde yatırım programında taleplerin değerlendirileceği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim