“Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Hidrojen Yakıt Pilleri” Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde, Karamanoğlu MehmetBey Üniversitesi işbirliğiyle ve UNİKOP bağlamında KOP desteği ile gerçekleştirilecek.

KOP (Konya Ovası Projesi) Üniversiteleri Birliği (UNİKOP) desteği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi işbirliğinde düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan “Enerji Teknolojileri Yaz Okulu (ETY-2019)” kapsamında, yaz okullarının ilki “Yakıt Pili Teknolojileri” teması ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenecek. 
6-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz okuluna, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Bozok Üniversitesi öncelikli olmak üzere diğer üniversitelerden lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra konu ile ilgilenen akademisyenler davetlidir. 

Akademik ve ticari çevrelerden konusunda uzmanların anlatacağı derslerle katılımcılara; Hidrojen ve Yakıt Pili Teknolojilerinin temellerinin yanı sıra ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldırma ve özellikle askeri alanlarda yüksek verim ve enerji yoğunluğu ile büyük bir teknolojik üstünlük sağlama potansiyeline sahip olan hidrojen teknolojilerinin önemi noktasında da bir farkındalık oluşturulmak hedeflenmektedir. 

ETY-2019 süresince Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde sahip olunan altyapı doğrudan katılımcılara açılarak özellikle katı oksit yakıt pili imalatı ve testlerinin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi de amaçlanmaktadır. Bu sayede katılımcılar için Hidrojen ve Yakıt Pili Teknolojilerinin önemi, dünü, bugünü ve geleceğinin yanında teoriğin pratikle pekiştirilmesi de sağlanacaktır. 

“Hidrojen Yakıt Pili Teknolojileri” temalı “Enerji Teknolojileri Yaz Okulu (ETY-2019)” için 60 kişilik bir kontenjan belirlenmiş olup etkinliğe katılım ücretsizdir. Programın tamamına devam eden katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir. 

EYT-2019 katılımcılar için üniversitemiz merkez yerleşkesi içerinde yer alan Ayhan Şahenk Yurdu’nda kahvaltı dahil günlük 20 TL’ye konaklama imkanı da sağlanabilecektir. 
 
Editör: TE Bilişim