Niğde Bor Yolundaki çöp konteynerlerinin, gelişi güzel bırakıldığını söyleyen mahalle sakinleri ve bazı araç sürücüleri, “Yol ortasına kadar çıkan konteynerler, kazalara meydan veriyor” diyerek tepki gösteriyor.

Haber: Ali AKBAŞ

Özellikle Bor Caddesi ve Atatürk Bulvarı Caddesi üzerindeki yolun yeni kaldırım çalışmaları tamamlanmış olmasına rağmen çöp konteynerlerinin 3 şeritli ana yolun sağ kısmına bırakıldığını söyleyen mahalle sakinleri, “Geceleri, sürücüler konteynerleri son anda fark ediyor ve olası bir kazanın önüne geçiliyor. Fakat bir gün bu konteynerlerin yol ortasına kadar çıkması, birisinin canını yakarsa hesabını kim verecek” diyerek tepkilerini dile getirdi.


Araç sürücüleri de, “Seyir halindeyken bir anda karşımızda çöp konteyneri çıkıyor. Neden konteynerler yolun kaldırım kenarına birer cep boşlukları yapılarak oluşturulmuyor. Anayolun üzerine çöp konteynerleri gelişi güzel konuyor. Kaldırım kenarı ve binalara yakın kaldırıma konmuyor da anayolun yanına konuyor? Geçtiğimiz günlerde  Birko A.Ş önündeki göbekten Niğde istikametine gelen yol üzerinde hemen Niğde Orman Müdürlüğü önüne konan Çöp konteyneri kazaya sebep vererek maddi hasarlara  sebep olmasına rağmen, aynı yere yeniden çöp konteyneri bırakılmış, yol güvenliği ve kaza tehlikesi hala devam ediyor.Turizm kentine hiç yakışmıyor. Sözde medeniyetler şehri Niğde'ye bu tür çirkinlikler olumsuz etki  yaratıyor. Bunları buraya kim koyuyor.! Bu yanlışları yetkililer görmüyor mu ? Yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dediler.


Editör: TE Bilişim